• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Biz devletiz be” ERHAN GÜLENÇ

“Biz devletiz be”

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.01.2018, 00:00

Türkiye onlarca yıl dik duruş gösteremediği için adeta bir müstemleke muamelesi gördü. ABD ve Batı ne derse yaptı. Şimdi bu hızla değişiyor.
Ezberler bozuluyor. Artık o pısırık Türkiye'yi göremeyenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Bu değişimde de başı Cumhurbaşkanı Erdoğan çekiyor.
Türkiye, bu tavrıyla kendini hala süper güç olarak gören ABD'nin karizmasını da hırpalıyor. İşte en son yaşanan ABD tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması meselesi. Türkiye dik duruşuyla İslam alemini isyan ettiren bu kararı alan ABD'yi Birleşmiş Milletler'de yalnız bıraktı.
ABD ancak birkaç adı sanı duyulmamış ada ülkesinden destek görebildi.
Dün Türkiye, milli birlik ve bütünlüğü için ABD'ye bir kez daha açıkça meydan okudu. ABD'nin üst düzey yetkililerinin Suriye'nin kuzeyinde binlerce TIR ve uçakla silaha boğduğu terör örgütü PKK/ YPG ile bağımsız bir devlet kurmak üzere görüşmeler yaptığı haberlerinin medyada yer aldığı dakikalarda terör örgütünün Afrin'deki unsurlarını top atışına tuttu.
Ayrıca bir açıklama yapan Erdoğan, ABD'ye ve bağımsız devlet kurdurmaya çalıştığı terör örgütüne net bir mesaj verdi:
"Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah'ın izniyle biz bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler."

"BAŞLARINA YIKACAĞIZ"

Terör örgütünün sınırlarımız içinde eylem yapamaz hale gelince Türkiye'nin bu defa güney sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatıyla bu koridoru tam ortasından, tabiri caizse, bıçakla keser gibi böldük attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline" ifadelerini kullandı.
Eskiden Türkiye, bunu diyebilir miydi?
Tabi ki, hayır..

"ZAVALLI AMERİKA"

Türkiye'deki değişimi ve ülkemizin geçmişten gelen gücünü dünyaca ünlü foto muhabirimiz Ara Güler, İstanbul'da adına düzenlenen gecede çok güzel anlatmış:
"Bugüne kadar kaç cumhurbaşkanı geçti bizden, bir tanesi de kafa tutmadı ya kimseye. Yani onun (Cumhurbaşkanı Erdoğan) o tarafı hoşuma gidiyor. Niye çekinsin ki? Biz devletiz be, Osmanlı'dan geliyoruz biz. Uygur yazılarını Moğolistan'da çektim.
Bütün bunlar var. Onların nesi var?
Zavallı Amerika'nın nesi var?" Evet...
Nesi var?

AK PARTİ 2019'DA İZMİR'İ ALIR MI?

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 2019'da MHP'nin de desteğiyle İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanabilecekleri sözüyle yeni bir tartışma başlattı. Bazılarına bu hiç mümkün değilmiş gibi görünse de ben İyi Parti'nin kentte güçlü bir ismi aday çıkarması halinde bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Yapılan tüm anket çalışmaları ortaya koyuyor ki, İyi Parti'nin en fazla oy alacağı adres CHP...
CHP 2014'teki Büyükşehir seçimlerinde İzmir'de yüzde 49.6 oy aldı. AK Parti'nin oyu ise, yüzde 35.8'di. MHP adayı da oyların yüzde 7.9'unu aldı. Eğer, İyi Parti güçlü bir aday çıkarırsa ve CHP de Aziz Kocaoğlu gibi yıpranmış bir isimde ısrar ederse CHP büyük bir oy kaybı yaşayabilir.
AK Parti de 2014'te olduğu gibi yine güçlü bir aday çıkarır ve MHP de kurulacak milli ittifak çerçevesinde AK Parti'nin adayını desteklerse İzmir'de değişim yaşanabilir.
Benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA