• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gerçek CHP’lilere çağrımdır ERHAN GÜLENÇ

Gerçek CHP’lilere çağrımdır

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.07.2018, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kaset kumpasıyla partinin başına getirilirken kendisine verilen "CHP'yi HDP'lileştirme misyonunu" yerine getirmeye devam ediyor.
Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun üstü örtülü olarak kurulmasını sağladığı CHPHDP ittifakı da tam gaz sürüyor. Kimse, CHP'nin oylarıyla HDP'yi Meclis'e taşıdığı bu üstü örtülü ittifakın 24 Haziran'da bittiğini sanmasın. Kılıçdaroğlu'yla birlikte partinin etkili isimlerinden biri olan Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu ittifakın sürdüğünü önceki akşam katıldığı TV programında açıkça ortaya koydu.
Tezcan, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı yaptığı terör örgütü yöneticiliğinden tutuklu Selahattin Demirtaş'ın haksız yere hapiste tutulduğunu söyledi.
Tezcan, seçim öncesi CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesinin CHP oylarına olumsuz yansıyıp yansımadığı sorusuna, "Hayır, yaptığı çok doğru.
Bir yarışa giriyorsunuz. Yarışta bir aday hapiste haksız yere yatıyor. O kampanya yapamıyor. Hiçbir zaman bu konuda olumsuz bir düşüncemiz olmadı. Bunun sandıkta da olumsuz yansıdığını düşünmüyorum ama deyin ki 'olumsuz yansıyacak' yine de bu ziyareti yapması gerekirdi" cevabını verdi.

FİNALE YAKLAŞTILAR

Tezcan'ın sözleri de ortaya koydu ki, CHP ve HDP'nin ittifakı seçimle sınırlı değil... Benim kişisel kanaatim, bu ittifakın Türkiye'yi bölünme konusunda kıvama getirene kadar sürdürülmesi amaçlandığı şeklinde. CHP'yi HDP'lileştirmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Partide bu nedenle ulusalcılar tasfiye edildikten sonra teröre destek verenler adeta el üstünde tutuluyor. Bunu en son Tunceli'de teröre meydan okuyan Milletvekili Gürsel Erol'un Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için ihraç talebiyle disipline gönderilmesi olayında da gördük.
Yeni Asır olarak dünkü manşetimizde bu konuyu işledik. Terörist cenazesine katılan, şehitlere laf söyleyen isimlerin partide nasıl hızla yükseldiğine Genel Başkan Yardımcısı yapılan Gamze İlgezdi, Milletvekili seçtirilen Serra Kadıgil Sütlü ve İstanbul İl Başkanlığına getirilen Canan Kaftancıoğlu örnekleriyle dikkat çektik. Buna karşı terör örgütü PKK'ya Meclis kürsüsünden "Şerefsiz" diyen Gürsel Erol'un nasıl harcanmaya çalışıldığını irdeledik. Kılıçdaroğlu ve ekibi, CHP'yi HDP'lileştirme misyonlarında kritik eşiği aşmak üzereler. O yüzden gerçek CHP'lilere büyük görev düşüyor. Sayıları bugün çok azalsa da bir şekilde mücadele edip partilerine sahip çıkmaları gerekiyor.
Üst akıl tarafından yürütülen operasyonla artık finale yaklaşılan CHP'nin HDP'lileştirilme sürecine ne yapıp edip 'dur' demeleri gerekiyor. İş, yazar Nihat Genç'in "Atatürk ve Selahattin Demirtaş, bugün CHP kurultayında yarışsalar, Atatürk kazanamaz" sözlerindeki kadar vahim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA