• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir ipte iki cambaz oynamaz ERHAN GÜLENÇ

Bir ipte iki cambaz oynamaz

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.07.2018, 00:00

CHP'de 24 Haziran sonrası dün kılıçlar çekildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 30.5 oy alarak partisini 8 puan geride bırakan Muharrem İnce, 9 seçim kaybeden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na resmen "Koltuğu bana devret" dedi. Artık, CHP'de geri dönüş yok: Ya Kılıçdaroğlu gidecek ya da İnce. "Bir ipte iki cambaz oynamaz" atasözünde olduğu gibi bu düelloda ya Kılıçdaroğlu koltuğu bırakacak ve köşesine çekilecek ya da Muharrem İnce Genel Başkan olamazsa ayrılıp bir başka parti kuracak. Artık, iki ismin CHP'de birlikte devam etmesi mümkün değil. Bu çerçevede İnce'nin Kılıçdaroğlu'na yaptığı "Ben genel başkan olayım, sen Meclis'te parti grubunu yönet" şeklindeki öneri de bu saatten sonra olacak iş değil.

"ŞENLİK BAŞLADI"

Bu arada Türkiye'de bir türlü iktidar olamayan ve çoğu zaman böyle bir hedefinin hiç olmadığı izlenimi veren CHP, İnce ve Kılıçdaroğlu arasında yaşanan restleşme ile bir anlamda özüne döndü.
CHP tabanının önemli bölümünün siyaset işinde en sevdiği bölüm olan "parti içi iktidar mücadelesi" resmen başladı. Eminim, bu zihniyetteki birçok CHP'li şu an "Şenlik başladı" diye heyecanlanıyordur.

ETME BULMA DÜNYASI

CHP'de dün yaşananlar bana eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yönelik yapılan kaset kumpası sonrasında yaşananları hatırlattı. Baykal'ın 2010'da genel başkanlıktan istifa ettiği günlerde gözler partide son dönemde ismi 'özel servis' dosyalarla parlatılan Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna "Hayır, böyle bir şey yok" demişti. Kılıçdaroğlu başbaşa görüştüğü Baykal'a da aynı sözleri söylemişti. Ancak, alttan alta parti örgütünün önemli bölümünü elinde bulunduran ve Baykal'la arası açık olan Genel Sekreter Önder Sav'la ittifak kurmuş ve birden Genel Başkanlığa talip olmuş ve işi bitirmişti.

BAYKAL: HOŞ OLMADI

Baykal ise, yakın çevresine kırgınlığını, "Yaptıkları hoş olmadı" sözleriyle ifade etmişti. İşte Kılıçdaroğlu'nun o dönem yaptığı şimdi kendi başına geldi. İnce, seçim öncesinde katıldığı bir programda "24 Haziran'da kazanamazsam asla Kılıçdaroğlu'nun karşısında asla aday olarak çıkmam. Ben vefalı bir insanımdır.
Kendisiyle asla bir yarışa girmem" demişti.
İnce, bir kaç gün önce de "Kimse istifa etmesin. Benden kurultay lafını duyamayacaksınız" ifadesini kullanmıştı.
Bu son sözler üzerine bir miktar rahatlayan Kılıçdaroğlu, önceki akşamki yemekte İnce'nin "Koltuğu bana bırak" teklifiyle karşılaştı. Üstelik İnce bu teklifini kamuoyuna da açıkladı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, İnce'nin bu açıklamasını 'Nezaketsizlik' olarak nitelendirdi. Aynı Baykal'ın "Yaptıkları hoş olmadı" dediği gibi... Ee boşuna dememişler etme bulma dünyası diye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA