• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürk’ü üzmeyi bırakın ERHAN GÜLENÇ

Atatürk’ü üzmeyi bırakın

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2018, 00:00

Atatürk'ün çizgisinden iyice sapan ve PKK'nın uzantısı HDP'yi TBMM'ye sokarak bu ülkeye en büyük kötülüklerden birini yapan CHP'de yaşananlar Ulu Önder'in kemiklerini sızlatıyor.
Manzara şu: Daha önce 8 seçim kaybeden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetimindeki CHP, 24 Haziran'da da büyük bir hezimet yaşadı.
Oyları düşen parti, çıkardığı Cumhurbaşkanı adayından bile 8 puan az oy aldı.
Bunda da Kılıçdaroğlu'nun CHP'lilerin oyunu, baraj sorunu yaşayan HDP'ye vermeleri konusunda başlatılan kampanyaya verdiği örtülü destek en önemli etken oldu.
Bu başarısızlığı fırsat bilen muhalefet de parti yönetimini ele geçirmek amacıyla olağanüstü kurultayın toplanması için delegelerden imza toplamaya başladı.
Ama koltuk peşine düşen muhalifler de amaçlarının partiyi yeniden Atatürk çizgisine getirmek olmadığını her fırsatta ortaya koydu. Bugüne kadar CHP'nin HDP'lileşmesine tek bir laf etmedikleri gibi seçim öncesi PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını taşıyan HDP'lilerle birlikte miting bile yaptılar.
Muhalifler, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli imza sayısına ulaştıklarını söyleyince, koltuğu kaptıracağı paniğine kapılan Kılıçdaroğlu, dün il başkanları ve milletvekillerini sahaya sürdü. 59 il başkanı ve 129 milletvekili ayrı ayrı açıklama yaparak, 9 seçim kaybeden ve CHP'yi HDP'nin çizgisine çeken Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmesini istedi.

İLAHİ TESADÜF

Ama, ilahi tesadüf işte... 59 il başkanının açıklamalarını yaparken arkalarında Türkiye Cumhuriyeti'ni ve CHP'yi kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün kitap okurken çekilen bir fotoğrafı yer aldı. Ancak, ortaya öyle bir görüntü çıktı ki, Atatürk sanki başını öne eğmiş, kurduğu CHP'nin düştüğü hale üzülüyordu. Ulu Önder, sanki içinden "Partim kimlere kalmış? Bir yanda PKK uzantısı HDP'ye payandalık yapan, 9 seçim kaybetmiş biri, diğer yanda ise terörist elebaşılarının fotoğrafı eşliğinde miting yapan başka biri var.
Bunların yandaşları da birbirini yiyor.
Üstelik fotoğrafımın önünde açıklama yapan bu il başkanlarının başında da 'benim askerim' olduğunu söyleyenlere tepki gösteren biri (İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu) var. Olacak iş değil" diye geçiriyordu.
Yeni Asır, CHP'nin içler acısı durumunu ortaya koyduğu haberlerinde "Atatürk'ün partisini ne hale getirdiler" yazılı bir damga kullanıyor. İşte dün ortaya çıkan bu görüntüde de Atatürk adeta "Kurduğum partiyi ne hale getirdiler" diyerek kahroluyordu.
Ey Kılıçdaroğlu, İnce ve yandaşları...
Atatürk'ü çok üzdünüz. Artık kendinize gelin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA