• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Neden korkuyorsun Aziz Başkan! ERHAN GÜLENÇ

Neden korkuyorsun Aziz Başkan!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin bayramını zehir etti. Karşıyaka'daki sahil düzenlemesi kapsamında kimseye bir şey söylemeden Atatürk ve Kentimiz Yerel Yönetimler Anıtı'nı yıktı. Yeni Asır olarak Karşıyaka'nın simgelerinden biri olan ve önünde çeşitli törenler düzenlenen Atatürk'ün bu anıtının takipçisi olduk.
"Anıt sahil düzenlemesi bitince uygun bir yere yeniden konulacak" diyen Büyükşehir Belediyesi'ne dün bir çağrıda bulunduk ve dedik ki, "Tamam, madem yerine koyacaksınız, o zaman anıtın şu an sağlam bir şekilde koruma altına alındığını bize gösterin.
Biz de bunu fotoğraflayalım ve İzmirlilere gösterelim. İzmirlilerin de içi rahat etsin. Bunu yapamazsanız içinde Atatürk'ün heykelinin de bulunduğu anıtı kırıp parçaladığınızı kabul etmiş olursunuz."

TEK SES ÇIKARAMADILAR

Ama tek bir ses çıkaramadılar. Dün bu bu çağrının yer aldığı köşe yazısının Yeni Asır'ın internet sitesindeki linkini twitter hesabımdan da paylaştım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Buğra Gökçe ve Basın Müşaviri Reşat Yörük'ü de bu gönderiye etiketledim.
Cevap Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hemşehri İletişim Merkezi'nin twitter hesabından geldi. Cevapta Büyükşehir Belediyesi'nin önceki gün yaptığı ve "Anıtı tekrar sahile konulacak" şeklindeki açıklamanın haberi yer alıyordu. Ben de kendilerine "Fazla söze gerek yok. Bize o anıtı gösterin.
Atatürk'ün heykelinin de yer aldığı anıtı kırıp parçalamadığınızı görelim" diye cevap verdim. Ama tek ses gelmedi, sus pus oldular.
Ardından Genel Sekreter Buğra Gökçe'yi cep telefonundan aradım ancak telefonunu açmadı. Sonra ise, Basın Müşaviri Reşat Yörük'ü aradım. Kendisine, anıtın sağlam olup olmadığını ve nerede tutuluyorsa anıtı görmek istediğimizi söyledim. Bana "Basına geçtiğimiz açıklamada anıtın sağlam olduğu zaten belirtiliyordu" dedi. Ben de kendisine, "Hayır, açıklamanızda sadece anıtın tekrar İzmirlilerle buluşturulacağı yazıyordu. Şu anki durumuyla ilgili herhangi bir bilgi yer almıyordu" dedim. Kendisi, "Şu an yoldayım, arkadaşlarla görüşüp sizi ararım" dedi ve kapattı. Bu yazının yazıldığı saate kadar ise aradan saatler geçmesine rağmen geri dönmedi.

HALKA DA MI SAYGINIZ YOK?

Eyy Başkan Kocaoğlu ve belediye yöneticileri...
Eğer Atatürk heykelinin ve kentin belediye başkanlarının masklarının yer aldığı anıtı kırıp parçalamadıysanız neden bize gösteremiyorsunuz? Neden korkuyorsunuz?
Hadi diyelim ki, bize göstermek istemiyorsunuz. Niye anıtın fotoğraflarını çekip kendiniz kamuoyuna göstermiyorsunuz?
Karşıyaka halkı isyanda. Yarın 19.12'de anıtın yerinde eylem yapacaklar.
Halkın bu çığlıklarının da mı sizin için hiçbir önemi yok? Halka sırtınızı bu kadar mı döndünüz? Halka hiç saygınız yok mu?
Yoksa, zaman kazanıp heykeltraşa kırıp parçaladığınız anıtın bir benzerini mi yaptırıyorsunuz ve bitince "İşte anıt sapasağlam duruyor" diyerek onu mu göstereceksiniz?
Her seçim döneminde kentle ilgili projeler ortaya koymak yerine Atatürkçülük nutukları atarak propaganda yapmasını ve İzmirlilerin hassiyetlerini istismar etmesini biliyorsunuz ama kentin de simgelerinden biri olmuş Atatürk'ün anıtına gerekli saygıyı göstermiyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA