• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP baraj altına gidiyor ERHAN GÜLENÇ

CHP baraj altına gidiyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2018, 00:00

CHP'de geleneksel koltuk kavgası tam gaz sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan olmak isteyen Muharrem İnce birbirine girmiş halde. CHP'de birçok kişi partinin genlerine işlemiş bu koltuk kavgalarından gizli bir zevk alıyor, bu açık bir gerçek ancak bu partiye gönül veren milyonlar kahır içinde.
Birçok CHP'li bu seçimde boykota gideceğini ve oy kullanmayacağını söylüyor.
Sosyal medyada tepkiler çığ gibi.
Kılıçdaroğlu'ndan ümidi yıllar önce kesen birçok partili, İnce konusunda da hayal kırıklığı yaşıyor. Parti, Deniz Baykal yönetimindeyken 1999'daki seçimde baraj altında kalmıştı. Şimdi Kılıçdaroğlu ve İnce elele partiyi yine aşağıya doğru çekiyorlar. Bu gidişle belki ilk seçimde olmasa bile ikinci seçimde CHP baraj altına doğru ilerliyor. CHP'lilerin görüşlerine dikkat ettiği isimlerden biri olan Prof.
Dr. Emre Kongar bile partililere 1999'u hatırlatıp uyarıda bulunuyor.

KAFAYI TAKMIŞ DURUMDA

İnce'nin de partililerin düş kırıklığı yaşaması için yaptığı katkı görmezden gelinemez ama Kılıçdaroğlu, partiyi baraj altına yollamaya iyice kafayı takmış durumda. Böyle olmasa niye binlerce CHP'li sandığa gitmemekten bahsederken çıkıp "Boykot düşünenler gitsin doğrudan AK Parti'ye oy versin" desin ki? Küskün seçmeni kazanmaya çalışmak yerine onları daha da çıldırtıyor. Resmen partililere "Bana mahkumsunuz" dayatmasında bulunuyor.

ALGI OYUNU YAPILIYOR

Tabi ki, kimin oyunu nasıl kullanacağına veya kullanmayacağına biz buradan karar verecek değiliz ancak, kimsenin Kılıçdaroğlu'na mahkum olmadığını da söylemek boynumuzun borcu. Zaten şimdiye kadar CHP'liler, kendilerine her seçimi kaybettiren Kılıçdaroğlu ve ekibine gerekli tepkiyi göstermediği için bugün bu haldeler. Eğer, CHP'liler "Oy vermezseniz AK Parti'ye yarar" şeklindeki algı oyununa düşmeyip bu boykotu zamanında yapsaydı bugün Bay Kemal, hala o koltukta oturmaya devam edip, üstüne de "Bana mahkumsunuz" diyemezdi.
Belki o zaman CHP için hala bir umut olurdu. Hem CHP'liler şimdiye kadar boykota gitmeyip Kılıçdaroğlu'na oy verdiler de AK Parti seçim mi kaybetti?
Asıl Kılıçdaroğlu koltuğa yapışıp gitmeyerek CHP'nin her seçimde daha büyük bir hezimete uğramasına neden oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA