• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tuncay Özkan CHP’ye Buca’yı kaybettirebilir ERHAN GÜLENÇ

Tuncay Özkan CHP’ye Buca’yı kaybettirebilir

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.02.2019, 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir hırsından vazgeçmiyor.
İzmir'in patronu olmak için bugüne kadar elinden geleni ardına koymayan, Aziz Kocaoğlu'yla büyük kavgalar yapan Özkan, çok istediği Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını alamayınca ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olmaya çalıştı. Özkan, Çiğli'de Utku Gümrükçü ve Çeşme'de Ekrem Oran'ı aday yaptırmayı başardı.
Ancak, bu Özkan'a yetmedi. İzmir'de üçlü saç ayağını kurması gerekiyordu.

RESTİ İYİ DEĞERLENDİRDİ
Özkan, Buca'da Meclis üyelerinin belirlenmesi konusunda hem kendisi hem de CHP İl Başkanı Deniz Yücel'le karşı karşıya gelen Suat Nezir'in adaylık konusunda rest çekmesini çok iyi kullandı.
Özkan'ın girişimi ve Yücel'in de desteğiyle Nezir'in adaylığı CHP tarafından geri çekildi. Yerine ise, Özkan'a yakınlığıyla bilinen hatta bizzat avukatlığını bile yaptığı belirtilen Erhan Kılıç, son dakikada CHP'nin Buca Belediye Başkan adayı oldu. Böylece İzmir'de bir ilçede daha Tuncay Özkan'ın bir 'adamı' aday yapılmış oldu. Özkan böylece hedeflediği saç ayağını da kurmuş oldu.

İLÇE HALKI BIKTI
Ancak, Özkan'ın bu hamlesi CHP'nin Buca'daki işini bir hayli zorlaştırdı. Çünkü, Bucalının CHP'nin aday konusundaki yalpalamalarından bıktı. Buca için ilk başta CHP Merkez Yönetim Kurulu'ndan Aydoğan Hepdemirgil'in ismi aday olarak çıkmıştı. Ancak Hepdemirgil, Parti Meclisi üyelerinin vetosuyla karşılaştı ve aday olamadı. Bunun ardından Suat Nezir aday yapıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu PM'den de onay alan Nezir'i haftasonu İzmir'de katıldığı aday tanıtım toplantısında Buca adayı olarak İzmirlilerin karşısına çıkardı. Ancak Özkan'ın, Yücel destekli operasyonuyla CHP'nin Buca'da deprem yaşandı. Buca'nın İzmir'de evsahipliği yaptığı at yarışlarında kullanılan tabirle söylersek CHP'nin adayı foto finish'te değişti. Bu değişikliklerden vatandaşların başı döndü.

DENGELER DEĞİŞEBİLİR
Buca'da göçmen oylarının önemli bir ağırlığı var. Adaylıkları düşen Hepdemirgil ve Nezir, göçmen kökenliydi. Bu aşamadan sonra Buca'daki göçmen oyları tüm bu değişikliklere rağmen CHP'ye gider mi? Bu büyük bir soru işareti...
Öte yandan, CHP'nin aday yapmadığı ilçede belirli bir oy potansiyeline sahip İsmail Bekiroğlu'nun da DSP'den aday olması ilçedeki dengelerin değişmesinde etki edecek bir diğer unsur. Bekiroğlu'nun alacağı oyla CHP'nin oylarını ciddi oranda böleceği dile getiriliyor.
Diğer yandan AK Parti'nin adayı Mustafa Arslan ise, her kesimden oy alma potansiyeliyle öne çıkıyor.
Sonuç ne olur bilmiyorum ama Buca siyasetini takip eden kimle konuşsam aday belirlemede yaşadığı bu gelgitlerin CHP'ye Buca'da seçimi kaybettirebileceğini söylüyor.
Buca'yı sıradan bir ilçe olarak görmeyin.
Buca, bugün İzmir'in nüfus açısından en büyük ilçesi. Geçmişte AK Parti'den aday olan Cemil Şeboy'un da bu ilçede seçim kazandığı düşünüldüğünde Buca'da çok konuşulacak bir seçim sonucuyla karşı karşıya kalabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA