• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tunç Soyer, Kadifekale’den PKK’ya selam mı çakacak? ERHAN GÜLENÇ

Tunç Soyer, Kadifekale’den PKK’ya selam mı çakacak?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2019, 00:00
İzmir'in düşürüldüğü hale bakın! Atatürk'e, Cumhuriyete, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar bağlı olan kentimizde, PKK'nın uzantısı HDP'ye her türlü desteği veren CHP'li Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkanı olup olamayacağını tartışıyoruz.
Bu adımın PKK'nın İzmir'e daha fazla yerleştirilmesi sonucunu doğurup doğurmayacağını konuşuyoruz.

'İZMİR'İN HUZURU BOZULABİLİR'
Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın basın toplantısındaydık. O da bu konudaki çekincelerini dile getirdi. İzmir'in belediyecilik anlamında kötü yönetilmesine rağmen huzur ve güvenli olduğuna dikkat çekerek, Soyer'in seçilmesi halinde şehirde güvenlik problemlerinin ortaya çıkacağı bir zemin oluşabileceği uyarısında bulundu.

Dağ, Soyer'in Sur Belediyesi'ne kayyum atanmasından sonra yaptığı "Darbeye karşı asıl şimdi tankların üstüne çıkmalı" açıklamasını hatırlattı ve "Soyer İzmir'de terörle ilişkili kişi ve gruplara yönelik gerçekleştirilebilecek olası operasyonlarda panzerin üstüne mi çıkmayı yoksa önüne mi yatmayı planlıyor?" diye sordu.

ALTINDAN OYUN ÇIKABİLİR
Açıkçası ben bir İzmirli olarak bu bu kaygıları taşıyorum. "Aşkla İzmir" gibi sloganlarla ortaya konulan romantik söylemlerin altında hem şehrimize hem de ülkemize büyük zarar verecek bir planın yattığından şüpheleniyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi HDP çizgisine taşıyarak uyguladığı projenin Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde daha ileri bir evreye taşınmak istendiğinden endişeliyim. Bu adımla Türkiye'nin yaşadığı beka sorununun daha da derin bir noktaya sürüklenebileceğini düşünüyorum.

SLOGANI ŞÜPHE UYANDIRIYOR
Soyer'in seçim kampanyası için kentteki billboardları süslediği "Çok renk-çok ses-çok nefes" sloganının bile Başkan Erdoğan tarafından Türkiye'ye yönelik beka tehditlerine cevap olarak ortaya konan "Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan" söylemine karşı özellikle seçilmiş olabileceğinden kuşkulanıyorum. Tabi ki, ülkemizde çok renk, çok ses olmalı ama bu renk ve seslerin arasında Türkiye'nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne düşman olanlar yer bulmamalı. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bölümünü 'Kürdistan' olarak bölme propagandası yapamamalı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE MESAJ MI?
Açıkçası, Soyer'in 'Cemre' ismi altında gerçekleştirdiği proje açıklama etkinliklerinin 19 Mart'ta yapılacak üçüncüsü için 'Kadifakale'yi seçmesi de bana manidar geliyor. Şu an Kadifakele'de yaşayanları tenzih ediyorum ve bu ülkeye bağlılıklarına kesinlikle söz söylemiyorum ama şunu da belirtmek istiyorum: Kadifakale 2000'li yıllar öncesinde İzmir'de PKK için sembol bir yer haline getirilmişti. Bu bölgede birçok terör eylemi olur, duvarlara bölücü sloganlar yazılır, hatta bazı yerlere PKK bayrağı asılırdı. O yüzden Soyer'in proje açıklamak için Kadifekale'yi seçmesini çok dikkat çekici buluyorum. Bu şekilde, Soyer'i destekleyeceğini açıklayan HDP ve onun arkasındaki PKK'ya bir selam mı verilmek isteniyor diye düşünmeden edemiyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA