• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Soyer, batırdığı Seferihisar’a para aktaracak ERHAN GÜLENÇ

Soyer, batırdığı Seferihisar’a para aktaracak

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer, göreve geldikten sonra CHP'li batık ilçe belediyelerini kurtarmak için operasyona başladı. İlk 'batak operasyonunun' adresi, 220 milyon liralık borç denizinde yüzen Karşıyaka'ydı. İlçe belediyesinin CHP'li yeni Başkanı Cemil Tugay, çalışan maaşlarını bile düzenli ödeyemeyen belediyeye ait Sosyal Yaşam Kompleksi'ni Büyükşehir'e satmak için meclisinden yetki aldı. Belediyenin değeri 15 milyon lira civarında olduğu belirtilen bu kompleks için 70 milyon lira istediği ve Büyükşehir'in ise en fazla 50 milyon lira ödeyebileceğini ilettiği yönünde kulislerde konuşulan bilgileri geçtiğimiz pazartesi günü bu köşede aktarmıştık.

KENDİSİ ZORA DÜŞÜRMÜŞTÜ

Fakat, Soyer'in asıl bomba etkisi yaratacak 'batak operasyonu'nu ise 2009- 2019 arasında başkanlığını yürüttüğü kendi ilçesi Seferihisar'da yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Soyer'in döneminde birbirinden değerli arsalarını satmasına rağmen borçları katlanan, hatta son dönemde çalışan maaşlarını bile düzenli ödeyemez hale gelen Seferihisar Belediyesi, Sığacık'taki Teos Yazar Evi Kültür Sanat Edebiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni Büyükşehir'e satıyor. Yeni Başkan İsmail Yetişkin, buranın devriyle ilgili kendi meclisinden yetki aldı. Satış işlemi 'Kamulaştırma Kanunu' çerçevesinde 'kamulaştırma' kılıfı ile yapılacak.
Eşsiz deniz manzarasıyla dikkat çeken ve bünyesinde bir restoran da bulunan merkezin değerinin 7-8 milyon lira olduğu belirtiliyor. Soyer'in buraya Büyükşehir Belediyesi'nden ne kadar para aktaracağı henüz netleşmedi. Ancak, bu bedelin Karşıyaka'da da söylendiği gibi merkezin gerçek değerinin çok üzerinde olacağı öne sürülüyor.

ÜRKMEZ'DE DE SATACAK

Soyer'in Seferihisar'ı bataktan kurtarma operasyonu bu merkezle de sınırlı kalmayacak. Belediye, Ürkmez'deki belediye şube binasını ve bu alandaki arsasını da Büyükşehir'e 'kamulaştırma' kılıfı altında satıyor. Bu iki değerli mülkü, ilçe belediyesine ait başka mülklerin de izleyeceği belirtiliyor. Soyer'in bu devirlerle ilçeye aktaracağı kaynakla Seferihisar Belediyesi 'bataktan' çıkarılacak. CHP'li yeni Başkan Yetişkin de zaten yaptığı açıklamada bunu itiraf etti ve "Biraz nefes almak istedik" ifadesini kullandı.

BAŞKA İLÇELER DE SIRADA

Karşıyaka ve Seferihisar ile başlayan bu 'batık operasyonları'nın başka ilçeleri de kapsayacağı yoğun olarak konuşuluyor. Tabi, eğer Karşıyaka ve Seferihisar'a böyle bol keseden kaynak aktarılırsa aynısını başka ilçelerin istemesi de gayet doğal, hatta bu onlar için bir hak. Daha önce de belirttiğim gibi İzmir'de 10 civarındaki batık belediyeye, gayrimenkul devirleri yoluyla hesapsız para aktarımları yapılırsa bu defa da Büyükşehir'in bütçesi darbe alır. Peki bu yüzden kendisi batağa düştüğünde Büyükşehir'i kim kurtaracak? Büyükşehir battığında İzmir'deki hayati hizmetler aksayacak ve bu işin ceremesini tüm İzmirliler çekecek...
Buradan Sayın Soyer'e sesleniyorum: Lütfen dikkat! İpin ucunu kaçırıp İzmir'i ateşe atmayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA