• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akşener’den İzmir’e iki ‘ithal’ atama ERHAN GÜLENÇ

Akşener’den İzmir’e iki ‘ithal’ atama

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer, belediye iştiraki şirketlerle ilgili atamalarını tamamladı.
Önemli bölümü önceki gün belli olan atama listesinin tamamı dün açıklandı. Bu köşede belirttiğimiz gibi Soyer, atamaları parti içi güç dengelerini gözeterek yaptı.
Son açıklanan listede CHP'nin seçimlerdeki ortağı İP'den de 2 ismin yer aldığı görüldü. Bu da Soyer'in izlediği denge siyasetinin bir başka ayağıydı.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Ancak, İP kontenjanından yapılan iki atama hem İzmirlilerde hem de partinin il teşkilatında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Neden mi? Çünkü, atanan iki isim de İzmir'le alakası olmayan ithal isimlerdi.
İZBELCOM A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel ve ÜNİBEL A.Ş. Genel Müdürülüğü'ne de İP Genel İdare Kurulu Üyesi Nihal Ağca getirildi.
Bizzat Genel Başkan Meral Akşener'in önerdiği iki ismin atanmasından İP İl Teşkilatı'nın hiçbir bilgisi yoktu. Yani Akşener, 31 Mart seçimlerinde partisinin İzmir'deki başarısı için çalışan il teşkilatından birilerini bu görevlere önereceğine tercihini dışarıdan belirlediği bu isimlerden yana kullandı.

KENTİ HİÇ BİLMİYORLAR

İP'den 27. dönem Adana Milletvekili adayı olan ancak seçilmeyen Nihal Ağca, aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasında siyasi partiler koordinatörü olarak görev yapıyordu.
İZBELCOM'un genel müdürlüğüne atanan İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel de, daha önce TAV Holding yöneticilerinden biriydi. Yücel, genel müdürlüğüne atanacağı şirket hakkında da çok bilgi sahibi değildi. Kendisi de yaptığı açıklamada bu durumu "Bu atama benim için de biraz sürpriz oldu. Şirketi biraz inceleme fırsatı buldum" sözleriyle anlattı.
İzmir'i bilen isimlerin yerine bu iki ismin atanması, önümüzdeki günlerde hem kent kamuoyunda hem de İP İzmir Teşkilatı'nda epey fırtına koparacak gibi duruyor...

ÇEKİN ELİNİZİ FUARIMIZDAN

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'den şok bir öneri geldi. Kocaer, "Fuar kullanımının Kültürpark'a zarar verdiği ortada. Biz artık Kültürpark içerisinde fuarı istemiyoruz. İzmir Fuarı artık yapılmasın demiyorum ancak farklı bir fonksiyonda değerlendirilmeli.
Kültürpark'a hizmet etmeyen bir fuarcılık anlayışının burada yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Mevcut fuar organizasyonunun Kültürpark'a ciddi zarar verdiğini düşünüyoruz" dedi.

ATATÜRK'ÜN EMANETİ

Pes doğrusu... İzmir'de her sorun çözüldü de şimdi de sıra Atatürk'ün bize emaneti olan İzmir Enternasyonel Fuarı'na (İEF) mı geldi?
Özlem Hanım...
İzmir'i İzmir yapan unsurlardan biri de önümüzdeki Eylül ayında 88'incisi düzenlenecek İEF'dir. Kültürpark'la özdeşleşen bu fuar, önceki yıllara göre kan kaybetse de hala İzmir'in en önemli sembollerinden biridir. Sadece ticari bir etkinlik değil aynı zamanda İzmirliler için bir şölendir.

İEF BAŞKA YERDE YAPILAMAZ

İEF, Kültürpark'tan başka bir yerde yapılamaz ve kesinlikle kaldırılamaz. Siz her ne kadar arada 'Fuar yapılmasın demiyorum ancak farklı bir fonksiyonda değerlendirilmeli' deseniz de lafı bal gibi İEF'nin kaldırılmasına getiriyorsunuz.
Lütfen elinizi İzmirlinin fuarından çekin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA