• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
LGBTİ’ye sahip çıktı ama şehit cenazesine gitmedi ERHAN GÜLENÇ

LGBTİ’ye sahip çıktı ama şehit cenazesine gitmedi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.07.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 'Neler oluyor?' dedirten bir süreç yaşanıyor.
'LGBTİ+ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans, İnterseks) Dostu Belediyecilik Protokolü'nü imzalayan Başkan Tunç Soyer'in göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz günlerde de CHP'li Meclis üyelerinin oylarıyla belediye bünyesindeki 'Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'nun adı ilginç bir şekilde değiştirildi. Komisyona 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' ismi verildi. Bu arada komisyonun tasarlattıracağı logonun kentin her yerine asılacağı açıklandı.

SOYER'DEN KUTLAMA

Bu gelişmelerin üzerine son olarak Başkan Soyer'den gelen bir açıklama ise, gidişatın nereye doğru olduğunu gösterdi.
CHP'li belediyelerin önceki gün başlattığı LGBTİ+'nın sözde "27. İstanbul Onur Haftası"nı kutlama mesajı yayınlama kervanına katılan Soyer, "Önümüzdeki senelerde birlikte yürümek dileğiyle. LGBTİ+ Onur Haftası kutlu olsun" ifadesini kullandı.

AÇIKLANABİLİR YANI YOK

Fakat, Soyer'in bu paylaşımı yaptığı pazar günü Hakkari'nin Doğanlı mezrasında bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Güngör Dolunay, İzmir'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanıyordu.
Kent protokolünün yer aldığı törende gözler Soyer'i de aradı. Ancak LGBTİ+ paylaşımı yapan Soyer, İzmir'de bulunmasına rağmen terör örgütünün hep bir ağızdan lanetlendiği bu törene katılmadı.
'Toplumun tüm kesimlerine sahip çıkıyorum' görüntüsü altında LGBTİ+'ya destek veren Soyer'in bu ülke için verilen mücadelede şehit olan askerimizi uğurlamaya gelmemesi ve şehidin ailesine sahip çıkmamasının açıklanabilir hiçbir yanı yok.

PES DOĞRUSU!

Dün okuduğum bir haber gözlerimi yuvalarından fırlattı. CHP'nin Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu, kendisini işten çıkaran CHP'li Çiğli Belediyesi'ni protesto için açlık grevi yapacağını açıklamış... Pes doğrusu...
Yani yaşananları bilmesek 'Ne kadar da mağdur' diyeceğiz...
Bu Mertoğlu belediyede çalışan olarak gözüküyordu. 2016 yılında yapılan CHP İlçe Kongresi'ne aday olurken çıktı ve "Belediyeden istifa ediyorum" diyerek 'etik' bir şov yaptı. Fakat, bu istifa sadece göstermelikti.
Mertoğlu, ilçe kongresinde başkan seçildikten kısa süre sonra belediyeye ait Kafesan şirketinden tekrar maaş almaya başladı.
Ancak, hem dönemin Belediye Başkanı Hasan Arslan hem de Mertoğlu, bunu inkar etti. Yeni Asır, Mertoğlu'nun belediyeye hem de maaşı katlanarak geri döndüğünü belgeleriyle ortaya koydu ve mesaiye de gelmediği belirtilen Mertoğlu için "Bankamatik İlçe Başkanı" manşeti attı. Bunun ardından Mertoğlu çok komik bir şekilde ağız değiştirdi. "Belediyede çalışıyor musunuz?" sorusuna "Hayır" cevabı veren Mertoğlu'nun, bu manşetin ardından kendisini arayan muhabirimize "Ben size belediyede çalışmıyorum dedim.
Yoksa, belediye şirketi Kafesan'da çalışıyorum" demesini bugün gibi hatırlıyorum.
Yani 'Bankamatik' denilen Mertoğlu, şimdi maaşı kesildiği için 'açlık grevi' başlatıyormuş...
Hakikaten pes...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA