• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de satışlar Dikili’den başladı ERHAN GÜLENÇ

İzmir’de satışlar Dikili’den başladı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2019, 00:00

Eğer siyaset yapıyorsan ilkelerin olacak.
Bugün ak dediğine yarın kara demeyeceksin. Muhalefetteyken karşı çıktığın şeyi işbaşına geldiğinde kendin yapmayacaksın. Ele talkını verirken kendin salkımı yutmayacaksın.

ESKİDEN KARŞI ÇIKIYORDU

Bunları Dikili Belediyesi'nin göreve yeni gelen CHP'li Başkanı Adil Kırgöz için yazdım. Çünkü, kendisi önceden belediyenin mallarının satışına karşı çıkıyor ve partilisi olan eski Başkan Mustafa Tosun'a bu konuda muhalefet ediyordu.
Özellikle belediyeye ait köy mallarının satışı konusunda Tosun'a direnen CHP'li belediye meclis üyelerinden biriydi.
Tosun'un satış kararlarını engellemek için ya ret oyu veriyor ya da 'evet' oyu vermemek için meclis toplantılarına katılmıyordu.

DİKİLİLERE SÖZ VERMİŞTİ

CHP Genel Merkezi, ilçede birçok skandala imza atan ve sattığı mallara rağmen belediye borcunu katlayan Tosun'u 31 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden aday göstermedi ve şans Kırgöz'e güldü.
Belediye mallarının satışına karşı çıkan Kırgöz, seçim öncesinde her bulduğu fırsatta da halka, "Belediyenin malının, mülkünün, parasının kıymetini bileceğim, kendi malımdan, canımdan daha iyi koruyacağım" diye sözler verip oy istedi

BAŞA GELİNCE TERSİNİ YAPTI

Böyle profil çizen bir siyasetçiden iş başına geldiğinde ne beklersiniz? Tabi ki, belediyenin malına sahip çıkmasını ve eski Başkan Tosun gibi kamunun malını haraç mezat satmamasını...
Ancak Kırgöz de maalesef tam bir 'satıcı' çıktı ve Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı dairelerin dışında İzmir'deki ilçe belediyeleri arasında satış furyasını ilk başlatan belediye başkanı oldu.

6.4 MİLYON LİRA İSTİYOR

Kırgöz, 12 mahallede belediyeye ait 25 tarla, zeytinlik ve arsayı satışa çıkardı.
Yani köylünün malını kimsenin gözünün yaşına bakmadan satma kararı aldı. 155 bin lira ile 530 bin lira arasında muhammen bedelle satışa çıkarılan taşınmazların ihalesi 18 Temmuz'da yapılacak. 25 taşınmaz için istenen toplam muhammen bedel ise tam 6 milyon 460 bin lira.

SALKIMI YUTMAYA BAŞLADI

Anlayacağınız Tosun'a talkını veren Kırgöz, şimdi kendisi salkımı yutmaya başladı. İlçenin sorunlarını çözmek için kaynak yaratmak yerine en kolay yol olan mal satışına başvurdu. Yani Dikili'de değişen bir şey olmadı. Giden de satıyordu gelen de satıyor.

İHALEYİ İPTAL ET

Geçtiğimiz dönem ilçe belediyelerinin gayrimenkul ve köy malı satışları CHP içinde tartışmalar yaratmıştı. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin köylü malını satıp kendisine 370 bin liralık lüks bir makam arabası çektiği haberlere yansımıştı. Yeni dönemde de satış furyası henüz seçimlerin üzerinden 3 ay bile geçmeden başlamış oldu. Bu satışların sonu nereye varır bilmiyorum. Ama İzmir'deki birçok belediye bu hızla giderse ileride satacak mal da bulamayacak. O zaman faturayı yine vatandaş ödeyecek.
Yol yakınken Başkan Kırgöz'e buradan "Seçim öncesi verdiğin sözleri tut ve satıştan vazgeç. Köylünün malına kıyma" çağrısı yapıyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA