• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Düşüyor düşmekte olan ve muhalefetin dolar hüsranı! ERHAN GÜLENÇ

Düşüyor düşmekte olan ve muhalefetin dolar hüsranı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2021, 00:00

Türkiye'de eskiden herkes, siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkenin iyiliğini isterdi. Bu bizi tüm badirelere rağmen güçlü kılardı. Ancak, ülkemizde öyle bir kutuplaştırma ve sert bir algı operasyonu yapıldı ki, bugün maalesef bazılarının sırf Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlıkları yüzünden ülkenin kötülüğünü istediğini görüyoruz. İsterse ülke batsın umurlarında değil... Tıpkı ünlü mütefekkir Necip Fazıl'ın "Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır" sözünde ifade ettiği gibi hareket eden bir yapıyla karşı karşıyayız ne yazık ki... Hiç kimse "Böyle bir şey yok" demesin... Bal gibi var... Birileri ülkede kötü bir gelişme olduğunda seviniyor...

DOLAR İNİYOR DİYE KAHROLDULAR
Nitekim o kişilerin son aylarda dolar yükseldikçe bir sevinç narası atmadıkları kalıyordu. Çünkü, bunun Erdoğan'ı ve AK Parti Hükümeti'ni iktidardan indireceğini sanıyorlardı. Büyük bir şevk içindeydiler. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti devleti masaya yumruğunu vurdu ve döviz kurlarında bir gün içinde sert bir düşüş yaşandı. Bu defa da dolar yükseliyor diye sevinenler kahrolmaya başladı. Nitekim önceki akşamdan itibaren muhalif bazı televizyon kanallarındaki tartışma programlarında ve sosyal medyada mutsuz muhalifler gördük. Ancak, onlar için artık yapacak bir şey yok. Düşüyor düşmekte olan...

MHP'DEN 'BEDAVA ELEKTRİK' ÖNERGESİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'yı ziyaretinde "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da hemen lafı yapıştırdı: "Madem öyle, İzmir'de uzun yıllardır büyükşehir belediyesi CHP yönetiminde. Sadece 1 ay çiftçiye elektriği bedava verin." Tabii CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda ses çıkmadı. Dün Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ile konuştuk. Önümüzdeki ay yapılacak Meclis toplantısında belediyenin çiftçiye bedava elektrik vermesi için önerge vereceklerini söyledi. Şahin, "Samimiyseler bunu yapsınlar da görelim. Öyle laf olsun diye vaatte bulunulmaz. Meclis'te göreceğiz" diye konuştu. Bence de Şahin doğru söylüyor. Öyle bol keseden vaatte bulunmak olmaz.

İZMİR'İ BIRAKIP BURDUR'DAN ET ALMAK DA NEYİN NESİ?
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Başka bir tarım mümkün" sloganını dilinden düşürmüyor. Ancak, öyle işler yapıyor ki, tepki gösterilmemesi mümkün değil. Daha önce Ardahan Belediyesi'ne kavurma tesisi kurmak için İzmirlinin cebinden 450 bin lira gönderdiğini gündeme getirmiştik. Şimdi ise bir başka skandal patladı. Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir dururken Burdur'dan et aldığı ortaya çıktı. Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, 2011 yılından bu yana 100 milyon liradan fazla zarar eden belediyeye ait Grand Plaza şirketinin Burdur'dan toplam 270 bin liralık et aldığını iki farklı faturayla ortaya koydu. Hayvancılık konusunda ülkenin önde gelen ilçeleri Ödemiş, Beydağ ve Tire dururken Burdur'dan et almak, Ardahan'a kavurma tesisi kurmak da ne oluyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA