• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir mahşer yeri gibi ERHAN GÜLENÇ

CHP İzmir mahşer yeri gibi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2023, 00:00

Seçime iki aydan az bir süre kala CHP İzmir mahşer yerine döndü.
Herkes milletvekili adaylığı peşinde...
Ancak, bu defa adaylık aslanın ağzında değil midesinde denilse yeridir.
DEVA Partisi İl Başkanlığı'ndan ayrılan Seda Kaya Ösen ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç'ın CHP İzmir listesinden aday gösterilme olasılığı çok yüksek. Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekip arkadaşları olan Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç'ı sahaya sürdü.
Bu mahşer yerinde Soyer'e iki kontenjan verilir mi? Biraz zor ancak en az bir tane hak tanınması büyük ihtimal.

GERİYE ÇOK AZ VEKİL KALIYOR
Bu arada İyi Parti ise, CHP gibi Altılı Masa'daki diğer partilerden isimleri kendi listesinden aday yapmaya sıcak bakmıyor.
Genel Başkan Meral Akşener'in başdanışmanı Aytun Çıray, böyle bir şey olmayacağını dün bir kez daha vurguladı ve İzmir'de 7 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
Zaten İzmir'in 28 milletvekili bulunuyor.
Bunun en az 8-9'unun Cumhur İttifakı'ndan olması çok büyük bir ihtimal.
İyi Parti de biraz zor olsa da 6-7 vekil çıkarırsa, üzerine HDP de son seçimlerde olduğu gibi İzmir'den yine 2 vekil seçtirirse CHP'ye ne kalıyor? Sadece 10-11 vekil.

BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANACAK
CHP'nin İzmir'de zaten hali hazırda 13 milletvekili var. Hadi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olduğu için İzmir'den vekil adayı olamayacak. Ancak CHP liderinin dün HDP'yle pazarlık yapmaya bile götürdüğü Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin yine İzmir'den aday yapılması kesin gibi.
Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan'ın bu saatten sonra vekil adayı yapılmaması diye bir ihtimal de çok zor. Genel Başkanın Başdanışmanlarından Mahir Polat ile aktif isimlerden Murat Bakan'ın da yeniden aday gösterilmemesi sürpriz olur. Ösen ve Kılıç da beklendiği gibi CHP listesine alınır üzerine de Soyer'e 2 kontenjan tanınırsa CHP'de geriye kalan koltukları kapmak için büyük bir çekişme yaşanacak.

ALTILI MASA'DA DURUM VAHİM!

Altılı Masa'nın iktidara gelmesi halinde ülkenin çok başlılıktan kaosa sürükleneceği yönündeki eleştirilerin hiç de haksız olmadığı önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği iktisat kongresinde bir kez daha görüldü.
Katılan 5 liderden kimin önce konuşacağı konusunda anlaşmazlık yaşandığı yönünde haberleri organizasyonda yer alan kaynaklarımız da doğruladı.

EGOLAR BİRBİRİYLE ÇARPIŞIYOR
Eee sorarsanız Deva Partisi lideri Ali Babacan, yıllarca bakanlık yapmış. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da bir dönem Başbakanlık yapmış olmasını hayatının en önemli sermayesi haline getirmiş.
Sürekli elinde bu kartvizitle dolaşıyor.
Tabii bu durumda da egolar çarpışıyor ve ortaya konuşma sırası için bile anlaşamayan bir yapı çıkıyor. Davutoğlu'nun 6 genel başkanın stratejik konularda Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacağını söylemiş ve bunu masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da doğrulamıştı. Hasbel kader Altılı Masa iktidara gelirse hakikaten 1990'lı yıllardaki koalisyonları bile ararız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA