• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de neler oluyor? ERKİN USMAN

Çeşme'de neler oluyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2014, 00:00
Tarımın turizmi olur mu?
Cevap hazır: "Olur, olur. Bal gibi olur..."
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, geçtiğimiz günlerde Çin'e gidip geldi.
Başkan, uzun bir yolculuk sonunda ulaştığı Çin'de, Dünya Agroturizm Kalkınma Forumu'na (World Agritourism Develoopment Forum) katıldı. Bu toplantı Çin'in Hunan Eyaleti Changsa şehrinde gerçekleştirildi.
Forum yönetimi tarafından Türkiye'den davet alan tek konuşmacı olarak foruma katılan Tütüncüoğlu, Çeşme'nin tarım markalarını anlattı, zeytinyağı, sakız koyunu, sakız ağacı, enginarı, kavunu, limonu, üzüm ve incirin insan sağlığına olan olumlu etkilerini örnekleriyle açıkladı ve "Çeşme, tarım turizminde de iddialı" dedi.
***
Japon Devlet Televizyonu NHK, Japon vatandaşlarına Türkiye'nin gezilecek bölgelerini tanıtmak için belgesel çekimine başladı. "Nana Eikura'nın Türkiye Gezisi" adıyla yayınlanacak programda Japon turistlere gidilebilecek yeni alternatifleri TV yıldızı Nana Eikura sunacak. Çeşme, ilk bölümün finali olarak belgeselde yer alacak.
Başkan Tütüncüoğlu:
"Çeşme'nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık. Japonya'dan Kapadokya'ya her yıl yaklaşık 70 bin turist geliyor. Artık Çeşme'ye de gelecekler."
***
Çeşme Belediyesi, Kale Sokak, Menmet Kethüda, Murabutzade, Köste Caddesi ve Çiftlikköy çeşmelerini aslına uygun restore etti. İlçede belediyeye ait beş çeşme turizme kazandırıldı. Başkan Tütüncüoğlu, "Vakıflar ve Hazine'ye ait olan 13 çeşme ise kaderine terk edilmiş durumda. Bu kurumlar ya çeşmelerimizi restore ettirsinler ya da bize devretsinler, biz yapalım" diyor.

hayattan
Çamura hayat veren çocuklara dikkat!

Prof. Dr. Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri hayallerini yansıttıkları "çamur"u renklendirdiler. 'Suflörsüz Eğitim Sistemi' ile dikkatleri üzerine çeken okulun öğrencileri hayallerini çamura şekil vererek yaşama geçiriyorlar, en sevdikleri bölüm ise 'hayallerini renklendirdikleri' çalışma...
Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri aldıkları somut bilgilerin yanı sıra rahatlamayı da öğreniyorlar. Hayallerini oyunlarla, oyuncaklarla, öykü kitaplarıyla geliştiren minikler müzik eğitimi alırken uzman eğitimciler eşliğinde resim yapan seramik çamuru ile hayallerini somuta dönüştüren minikler, yarattıklarıyla da gurur duyuyorlar.
Daha önceden çamuru yoğurarak düşündüklerini şekillendiren öğrenciler, bunlar kuruduktan sonra renklendirme bölümüne geçiyorlar. Hayallerindeki renkleri seramiklere uygulayan öğrenciler, aradıkları renk tonunu çeşitli renkleri karıştırarak elde ediyorlar. Bu arada öğretmenlerinden yeni karışımlar konusunda da bilgi alıyorlar. Boya işleminin bitmesinin ardından en çok istedikleri ise yaptıklarını sergilemek...

küpe

Tecrübe, bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir.
A.Huxley

günün fıkrası
Çocuğunuz için

Evin hanımı yeni çocuk bakıcısı ile konuşuyordu.
"Senin çocuk bakıcılığı konusunda çok iyi referansların var fakat bu iş için çok kısa boylu değil misin?"
"Hayır efendim. Bu benim avantajlarımdan biridir. Eğer çocuğu düşürürsem, düşeceği mesafe daha azdır."

laflama

* Erkekler kadınlara göre daha sıklıkla cep telefonlarına bakıyormuş. İnanırım. Kadınlar, cep telefonlarıyla konuşmaktan bakamıyorlardır kesin!
* Çiçek eydür derviş baba. Çiçekçi dükkanı açalım mı bee!
* Çok bencilim çoookkkk. Kalbim Ego'mda kaldı!
* Ne zaman ki çocuklar der, "Ben büyüyünce Adem olacağım." Yani; zenginleşmeyeceğim, kul hakkı yemeyeceğim. İşte o zaman işlem tamamdır abilerim, ablalarım!
* Bir aslan MİYAV demedi. Sadece her cümlesine YAV diye başlıyordu!
* Bu kadınlar ne garip yaratıklar Allahım ya... Erkeğin üzerinde KIL bulsalar ortalığı ayağa kaldırırlar ama saçlarında KIR görseler, "Ayyy ne yakışmış" derler!
* İncecik bir kızdı. Kalın kafalı bir adamla evlendi!...
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA