• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İddialar diz boyu ERKİN USMAN

İddialar diz boyu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2014, 00:00
83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış organizasyonlarından biri de Kaya Termal Otel'de gerçekleştirildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bir Güney Afrika ülkesi olan Mauritius'un özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda konuk Ticaret Bakanı Cader Sayed Hossen'in konuşması sırasında tercüman krizi yaşandı.
Konuk Bakan'ın İngilizce olarak yaklaşık 15 dakika süren konuşmasından sonra çevirmen konuşmayı anlamadığını ve çeviriyi yapamayacağını bildirdi. Basının ve konukların önünde güç durumda kalan Kocaoğlu herkesten özür diledi, toplantıyı bitirdi ve doğruca İZFAŞ'ın yolunu tuttu.
Kısa bir toplantının ardından, Kocaoğlu İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs'ü yanına çağırdı ve istifasını istedi, ardından "İlgili ve ilgisiz tüm müdürler buraya gelsin" talimatını verdi.
Artık herkesin ezberlediği "fırça" faslından sonra müdürler 8 günlük izne çıkartıldı ve ardından görevlerine son verildi.
***
Böylece, yıllarca fuarcılık alanında çalışan ve bu konuda profesyonelleşen genç müdürler savunmaları bile alınmadan kapı önüne konuldular.
Olaydan sonra çevirmen veren şirkete yönelik soruşturma başlatıldı. Ne var ki, bu şirket İZFAŞ'ı suçladı ve "Çevirmenimize simultane ile ilgili uygun bir ortam hazırlanmamış" dedi. Soruşturma sürüyor.
***
"Bu olayda başka hesaplar var" gibi iddialar gündemde. Çünkü, olaya sebebiyet veren şirket mahkemeye verilmesi gerekirken, M. Şakir Örs ve müdürler cezalandırıldı.
Bir soru: İzmir Belediye Başkanının yabancı konuklarla bir araya geleceği süreçlerde yanına alabileceği bir tercüman yok mudur?
Fuarcılık tecrübesi olmayan kişileri İZFAŞ'a Genel Müdür yapanlar, atamayı kim yaparsa yapsın gün gelir böyle bir fiyasko ile karşılaşır. Çünkü M. Şakir Örs'ü ve yardımcısı Hasan Tunçağ'ı atayan Kocaoğlu'dur. Hasan Tunçağ, Konak eski Belediye Başkan'ı Muzaffer Tunçağ'ın oğludur ve görevine devam etmektedir.

hayattan
Mevsim geçişine dikkat!

Aşırı sıcaklar artık bitti, sonbaharın eşiğindeyiz.
Mevsim değişiyor.
Ekim ayı açık havada yapılan yürüyüşler için belki de en ideal mevsimlerden. Ancak mevsimsel alerji sorununuz varsa mevsim değişikliği sizin için kabus olabilir. Bu yüzden hem alerjisi olan, hem de alerjiye eğilimlilerin özellikle sonbaharı karşıladığımız bugünlerde çok dikkatli olması gerek.
* * *
Ağırlıklı olarak mevsim geçişlerinde ortaya çıkan polenlerin alerjiye sebep olduğunu söyleyen Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, ev tozu ve polenlere karşı alerjik bünyeliler ile astım hastalarını uyarıyor: "Mevsimsel alerji, astım ataklarına neden oluyor. Bu sebeple alerjik bünyelilerin ve astım hastalarının ilaçlarını düzenli kullanmaları çok önemli. "İyiyim" diyerek ilaç kullanımını asla kesmemeli" diyor.
Yatak odasından tüm toz toplayıcı eşyalar uzaklaştırılmalıdır. Halılar kalkmalı, kitap, dekoratif eşyalar, peluş aksesuarlar toplanmalı.
Tüm yatak çarşaf, nevresim ve yastık kılıfları haftada bir en az 60 derece ısıda yıkanmalıdır.
Ağır perdeler hafif ve yıkanabilir olanlarla değiştirilmelidir.
Evcil hayvan varsa yatak odasına girmesine izin verilmemelidir.
Evin ortamı nemli olmamalıdır.
Ev ve araba klima filtrelerinin düzenli temizlenmesi sağlanmalıdır.

küpe

İnsan dünyayı zapteder ama ağzını zaptedemez.
Mevlana

fıkra
İki kez bayram

Bayramın yaklaştığı günlerden birinde, iftar sofrasındaki misafirlerden biri:
"Keşke, Ramazan senede iki kez gelse..." dedi.
Aynı sofrada misafir bulunan Bektaşi hemen şu cevabı verdi:
"Öyleyse, Ramazan gider gitmez neden bayram edersiniz. İnsan sevdiği gidince bayram eder mi hiç..."

laflama

* Sordum sarışın fıstığa, senin sevgilin, belalın falan var mıdır?
Çiçek kız eydür derviş baba... Bana asılmaya utanmaz mısın?
* Ben mahalle baskısı deyince, çocukluğumuzda mahalle maçında yenildiğimizde arkadaşların geçtikleri makara aklıma geliyor nedense. Yoksa çok mu saf mıyım?
* Gelir pastasından payıma düşen SUS-PAYI bile değil üleeen!
* Devlerin aşkı büyük olur. O yüzden en iyisi aradan çekil ezilme sen !..
* Ne HALDEN anlamaz bir insansın, bir de KABZIMAL olmuşsun!
* Bu atasözünü de güncelleyelim. Ele yapar talk-show'u...Kendi yutar salkımı!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA