• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özdere hırsızları apar topar kaçtı ERKİN USMAN

Özdere hırsızları apar topar kaçtı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2015, 00:00
Özdere'deki hırsızlıklarla ilgili bu köşemde yazmıştım. Yazı, bazı kurumları harekete geçirdi.
Şimdi sokak lambaları yanıyor. En büyük duyarlılığı İzmir Jandarma Alay Komutanlığı gösterdi.
Özdere Karakolu, İzmir ilinde profesyonelleşme alanında ilk pilot karakol seçildi ve Özdere'ye asayiş hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için jandarma erleri yerine çok sayıda uzman çavuş gönderildi. Bunun yanı sıra tam donanımlı gezici karakol görevi yapan araç tahsis edildi. İnanıyorum ki bundan sonra Özdere'de hırsızlar cirit atamayacak ve bir bir yakalanacak.
***
Başta karakol komutanı olmak üzere, karakol görevlisi astsubaylar düne kadar kendi sivil araçlarını da devreye sokarak Özdere'de asayişi sağlamaya çalışıyorlardı. Ancak ellerindeki kısıtlı imkanlarla bu kadar yapabildiler. Özdere Jandarma Karakol Komutanlığı'nı da kutlamadan geçemeyeceğim. Özdere halkı, Jandarma Alay Komutanlığı'na da duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyor.
Özdere halkı, beldelerinin hassas yerlerine MOBESE kameraları konulmasını istiyor. Jandarma Komutanlığı geçtiğimiz aylarda bu konuda geniş çaplı bir çalışma yapıp hazırladığı raporu Menderes Kaymakamlığı'na iletmiş. Kaymakamlık onaylayıp belediye başkanına sunmuş. Belediye, tahsisatımız yok deyip yapamamış.
***
Gümüldür'ün bazı yerlerine yıllar önce MOBESE kameraları koyulduğu için adli olaylar yok derecesinde azalmış. Özdereliler çiçeği burnunda belediye başkanları Sayın Bülent Soylu'nun bu konuyu bir daha gözden geçirmesini istiyor. Gerek görülürse; "biz de maddi, manevi destek veririz" diyorlar. Bu arada Büyükşehir Belediyesi'ne de görev düşüyor. İki belediye acilen bu soruna el atarsa iyi olur.
Özderemiz mavi bayraklı deniziyle Çeşme'deki İstanbul'lu turizmcilerin alternatif gözdesi oldu. Özdere'ye turistik birçok otel yapılmaya başlandı. Bu güzel beldemize sahip çıkalım.

kentten
İzmirli çocuklara İzmirli tiyatro!
Hafta sonları ailecek gidilebilecek etkinlik arayanlara: Tiyatro Elma. İzmir'de 3 yıldır haftasonları çocuklara ve ailelerine eğlenceli zaman geçireceklerinin garantisini veren bir topluluk Tiyatro Elma.
Her geçen gün büyüyor ve dünya masallarını çocuklara sunuyorlar. 3 yıl önce yola çıktıklarında izleyici sayısı 4-5 kişiyi geçmeyen topluluk, bugün unutulmaya yüz tutmuş, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü dahi koltuklarında ağırlamış olan Alsancak Ortaokulu Tiyatro Salonu'nda hatırı sayılır gişelere sahip.
* * *
1933 yılından beri doğal yapısı korunan ve öngörülü yönetimi sayesinde orjinalliği bozulmadan geleceğe taşınmış olan bu sahnenin tarihi koltuklarında artık çocuklar oturuyor ve masalların renkli dünyasını neşe içinde keşfederken, bir tarihin yeniden doğuşuna da tanık oluyorlar.
"Sanat İzmir'dir" diyerek yola çıkan Tiyatro Elma, 1800'lü yıllarda dünyaca ünlü tiyatroların prömiyerlerini İzmir'de yaptığının ve İzmir'in o tarihte dünya sanatı için çok önemli bir merkez olduğunun altını çizerek her haftasonu çocukları ağırlamaya devam ederken; İzmir'in yeniden sanatın doğduğu kent olarak anılması için çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor.

küpe
Ne olduğumuzu biliriz ama ne olacağımızı bilemeyiz.
Shakespeare

günün fıkrası
Çapkın, ihtiyarlığına rağmen kadınların peşinden ayrılmazdı. Bir toplantıda çok güzel bir kızı görünce hemen yanına gitti, pis pis sırıttı ve mutad komplimanını yaptı:
"Bütün hayatım boyunca neredeydiniz?"
Genç kız yaşlı adamı soğuk nazarlarla süzdü:
"İlk yarısında yoktum ki?"

laflama
* Süslü laflar edeceğine süslen be azıcık kadın. Gözüme hoş görün!
* Alçaklara kar yağıyor. Gecekonduları efkar basıyor. Kömür yok, odun yok. Hava soğuk!
* Beni anam senin için doğurdu eyvallah da... Seni anan bana işkence etmek için doğurdu yavrum kesin!
* Kadınların güzelleşeceğim diye estetik yapıp, orasını burasını düzeltmesine "Dişilik Erozyonu" denir!
* Kızımızı ne öğretmenler istedi, ne de mühendisler. Ondan elimizde kaldı. Kelepir!
* Nefesi ne kuvvetli bir hoca vallahi. Beni büyüledi!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA