• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Altınordu’nun sağlık zaferi ERKİN USMAN

Altınordu’nun sağlık zaferi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2016, 00:00

Gençlere verdiği büyük önemle Türk futbolunun ideal altyapısını oluşturma yönünden herkese ders veren Altınordu, U-19 takımıyla Avrupa Gençlik Ligi'nde Bulgaristan'ın Levski Sofya ekibini 5-0 yenerek parlak bir başarı elde etti.
Futbol sahasında maçlar kazanılır, kaybedilir ama Avrupa Futbol Birliği UEFA'nın genç sporcuları koruma yolunda ne kadar büyük titizlik gösterdiği bu maç arifesinde Altınordu'ya koyduğu olağanüstü şartlarla açığa çıktı.
UEFA yetkilileri öyle sağlık isteklerinde bulundular ki karşılanması hayli güçtü. Ama Altınordu Dernek Başkanı Dr. Salih Mertan'ın sahibi olduğu Gazi Hastanesi personeli, Uzman Dr. Ümit Yoket'in yönetiminde olağanüstü çaba göstererek UEFA'dan tam not ve övgü aldılar.
Atatürk Stadı'nda bir sağlık merkezi kuruldu adeta ve tüm istekler yetkin personelle karşılandı.

NELER İSTEDİLER NELER...

UEFA'nın Altınordu'dan istediği sağlık hizmetinin tam listesi şöyleydi:

Havayollu ve maskeli solunum aleti, Kaydırıcı, Boyunluk seti/sert boyunluk, Steteskop, Nabız oksimetresi, Oksijen/travma maskesi, Cep maskesi, Bronkodilatörler için ara kamara, Portatif oksijen silindiri, Enfüzyon ekipmanı, AED, Uygun kol boyutları mevcut tansiyon aleti, Kan şekeri ölçme aleti ve kan şekeri ölçme test çubukları, Turnike, Yapışkan materyaller, El feneri, Güçlü makas, Dezenfektan ekipmanı, Kullan ve at eldivenler, Keskin ve delici alet kutusu, Koruyucu gözlükler, Anthistamin, Hidrokortizon, Benzodiapiner, Acil durum kalp ilaçları, Epipen ve ananpen, Nefes açıcı bronkodilatör, Gliseril Trinet Sprey, Glikoz tablet-jel, Acil diabet hapları, Antimetik, Atel kutusu, Muayene ve tedavi masası, İki sandalye, Bir filament boydan daha fazla sütür, Sütür paketleri, El jeli, Sargı paketleri, Hızlı ürün analiz çubukları, WADA doping ve yasaklılar kopyası liste, Buz ve yara bandı, Lokal anestezi, Ayna, Parlak Işık, Şırıngalar, İğneler, Dil pensi (Dili boğazına kaçacaklar için), Folyo battaniye, Cep feneri, Eldivenler, Bandaj, temizleme solüsyonu.

AH BENİM ZAVALLI SPORCULARIM

UEFA'nın gençler karşılaşması için istediği sağlık şartlarını gördükten sonra nasıl ülkemiz için eshef etmeyeyim.
Benim amatör kümemde bazı maçlarda doktor bir yana sağlık personeli bile yok.
Ayağı kırılanlar oradaki hamiyetsever vatandaşların arabalarıyla hastanelere taşınıyor. Benim Süper Ligi'mde bile, dili içeri kaçanları deneyimli antrenörler ellerini futbolcunun boğazına sokarak kurtarmaya çalışıyor. Sahada kalp krizi geçiren onca gencimizi toprağa verdik. UEFA'nın tüm sağlık şartlarını yapamayız da birkaç hayati olanını yapmak için artık çaba göstermemiz gerekmez mi?

Sesine güvenenler haydi Bayraklı'ya

Bayraklı Belediyesi THM, TSM, çocuk ve gençlik ile çok sesli korolar için koristlerini seçecek.
Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek seçmeler Osmangazi Hizmet binasında yapılacak.
Bayraklı Belediyesi'nin şef Seher Erkan yönetimindeki çok sesli korosu için seçmeler 3 Ekim Pazartesi günü 19.00- 21.00 saatleri arasında yapılacak.
Şef. Dr. Zeynel Demir yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu için seçmeler 4 Ekim Salı günü, şef Dr. Halil Altınköprü eşliğindeki Türk Sanat Müziği için de seçmeler 5 Ekim Çarşamba günü 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
8-18 yaş gurubu arasındaki şef Hançer Şahika Türkkan yönetimindeki çocuk ve gençlik korosu için yapılacak korist seçimleri ise, 11.00-15.00 saatleri arasında yapılacak.

fıkra

Necla ile Mediha parkta gezintiye çıkmışlardı.
Bir bahriyeli de iki saattir kızların peşini bırakmıyordu. Nihayet, Necla'nın sabrı taştı.Arkasına dönerek bahriyeliye sert bir yüzle baktıktan sonra:
"Bana bak..." dedi ve devam etti: "Ya bizi takip etmekten vaz geç, yahut da bir arkadaşını bulup getir."

laflama

Oğluma büyüyünce ne olacağını sorduğumda, "Adamın dibi olacağım baba" yanıtını aldım... Bana müstahaktır!
Geçti Bor'un pazarı... İnternet'ten sipariş ver emmi!
Güzel kadınlar göreceğiz çocuklar. Güzel kadınları yemeğe çıkaracağız!
Dağ gibi sorunlarla uğraşmaktan, dağcılık sporuyla fazla iştigal edemiyorum hani!
Kırk yıllık Kani... Kadına şiddet uyguluyor. Oldu mu yani?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA