• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’de yeni dram: Aliağa’ya dikkat! ERKİN USMAN

Ege’de yeni dram: Aliağa’ya dikkat!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2017, 00:00

Aliağa, Gencelli ve Çakmaklı'dan bin'e yakın okurumun imzalı mektubu "Çeşme Cennet oluyor... başlıklı yazınızı özenle ve kıskanarak okuduk. Emeği geçenler sağolsun" diye başlıyor ve şöyle devam ediyor:

Ancak İzmir'in kuzeyi, yani Karşıyaka'dan Aliağa'ya kadar olan kesim, her geçen gün çölleşiyor ve taş-beton yığınına dönüşüyor.
Mesela, Yeni Foça girişindeki döner kavşağa tek ağaçalandırma veya yeşillendirme yapılmadı.
Bu kavşaktan Yeni Foça'ya kadar bölüm bir çevre katliamı ile karşı karşıya. Çeşme ve civarını ağaçlandıran Ege Orman Vakfı'nın bu yöreye de ilgi ve desteğini bekliyoruz. Çeşme sahillerindeki fuel oil kirlenmesi sonrası ortaya çıkan duruma bizler de üzüldük. Ancak Gencelli, Çakmaklı ve Aliağa sahillerinde yıllardır bu kirlilik var. Sahillerde gemilerin atıkları yüzüyor.
Gemiler Gencelli sahillerinde neredeyse yazlıkların bahçesine demir atacaklar. Denetim yok. Bölge elden gidiyor.
Çanakkale'den İzmir'e gelirken, İzmir'in vitrinidir bu yöreler. Sizin aracılığınız ile bu yöreye ilgi bekliyoruz.
Yeşile, ağaca, tertemiz bir denize ve temiz havaya hasretiz. Demir çelik fabrikaları bu hava cinayetine bir son versinler. Atalarımızdan aldığımız bu mirası tüketiyoruz. Gelecek nesillere bunun hesabını ne yazık ki veremeyeceğiz.
Saygılar.
Aliağa, Gencelli ve Çakmaklı sakinleri.

Kültür kazılarına yardım yağmuru

Büyükşehir Belediye Meclisi, il sınırları içerisindeki arkeolojik kazı alanlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde bilimsel kazı çalışmalarının gerçekleştirilmesi, çıkarılan kültür varlıklarının değerlendirilmesi, envanter oluşturulması, koruma altına alınması ve restore edilmesi çalışmalarına destek verilmesi için karar aldı.
Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde protokol imzalanarak Smyrna Antik Kenti (Agora) Kazı Başkanlığı'na 1 milyon 260 bin TL, Phokai (Foça) Kazı Başkanlığı'na 1 milyon 80 bin TL, Erythrai (Çeşme- Ildırı) Kazı Başkanlığı'na 300 bin TL, eski Smyrna (Bayraklı) Kazı Başkanlığı'na 360 bin TL, Yeşilova Höyüğü (Bornova) Kazı Başkanlığı'na 480 bin TL, Teos (Seferihisar) Antik kenti Kazı Başkanlığı'na 360 bin TL ve Klaros (Menderes) Kazı Başkanlığı'na 240 bin TL destek verilecek.

Bir yıl için...

Bir hayli yaşlı olan Fadime ve Temel'e gazetecilerden biri sormuş:
-Kaç yaşındasınız?
"87" demiş ve eklemiş Fadime, "100 yaşına kadar yaşayacağım." "Ben de 87. Ama ben 101 yaşıma kadar yaşayacağım" demiş Temel.
Çevredekiler sormuş:
-Neden bir yıl fazla yaşamak istiyorsunuz?
Temel cevap vermiş:
-Hiç değilse, bir yıl kafamı dinlerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA