• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’İzmir artık CHP’nin değil AK Parti’nin kalesi’ ERKİN USMAN

'İzmir artık CHP’nin değil AK Parti’nin kalesi'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2017, 00:00

O, Demokrat Parti döneminden bugünlere ulaşan bir siyasetçi.
Erkut Şenbaş'ın siyasetle tanışması, merhum Menderes'in son günlerine rastlar. Şenbaş, o yıllarda Yüksek Ticaret Mektebi'nin başarılı öğrencilerinden biri olarak siyasete adımını atmış, Demokrat Parti iktidarının son günlerinde de Gençlik Kolları'nda göreve başlamıştı.
Ne var ki, Erkut Şenbaş'ın DP'liği çok kısa sürdü ve 27 Mayıs darbesi patladı.
Kısa bir mola ve gündemde Adalet Partisi vardı; darbe mağduru DP'liler bu defa emekli general Ragıp Gümüşpala'nın etrafında toplanmıştı.
Erkut Şenbaş da, genç bir üye olarak bu akımın ön saflarında yer almıştı. Yanında da, Viyana'da bir suikaste kurban giden Erdoğan Özen vardı.
Gümüşpala önderliğindeki Adalet Partisi'nin sürekli bir yükselişe geçtiği yıllarda Erkut Şenbaş da boş durmamış ve örgüt içinde haklı bir prestijin sahibi olmuştu. Bu arada yenileştirilmiş adı ile İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde öğrenimini tamamlayan Şenbaş'ı İzmir milletvekili olarak görüyoruz.

***

60'lı ve 70'li yılların siyasetinde önemli roller üstlenen Şenbaş, 2017 Türkiyesinde Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında yine siyaset sahnesinde...
O artık kıdemli bir siyasetçi ve gençlik enerjisi ile olgunluk çağının heyecanını birlikte sergiliyor.
Erkut Şenbaş İzmir siyasetinin içindedir.
Sorduk:
"Şimdi bir AK Partili olarak ortalığı nasıl buluyorsunuz?" Şenbaş: "Benim asıl hedefim de, eski Demokrat Partili kardeşlerimizi AK Parti saflarına çekmek. Bu yöndeki çalışmalarımız olumlu sonuçlar veriyor.
Demokrat Parti bu topraklar üstünde gerçek demokrasi tohumlarını ekmiş bir siyaset ocağı....
İşte bu ocak şimdi AK Parti saflarında dumanını tüttürüyor.
Şunu vurgulamak istiyorum;
Ege'de milyonlarca DP'li artık sığınacak liman bulmuştur" diyor ve ekliyor:
"Demokrat Parti ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kökenlerinin aynı, mayalarının da aynı kaynak olduğu anlaşılmıştır, Eski Demokrat Partililer çok beklediler ama aradıkları limanı nihayet buldular. Bu şahane buluşmayı İzmir'de biz gerçekleştirdik ve sahipsiz bir kitleyi AK Parti ile buluşturduk." Şenbaş bunları sıraladıktan sonra noktayı şöyle koyuyor:
"CHP'nin kale olarak nitelendirdiği İzmir, şimdi bayrağı temsil edecek siyasal partisini de bulmuştur.
İzmir artık AK Parti'nin kalesidir."


İZMİR, ŞU GÜNLERDE ARDA'YI KONUŞUYOR

Arda Boran, 4 Nisan 2007 günü İzmir'de dünyaya geldi. Şimdi 10 yaşında.
2011 yılında dört yaşında iken Arda, Fenerbahçe Spar Okulları'nda futbol eğitimine başları.
Arda, Fenerbahçe'deki futbol eğitimine 3 yıl devam ettikten sonra, bu okulların kapatılması nedeniyle, ekip olarak Altınordu Futbol Okulları'na geçiş yaptı.
Arda'nın Altınordu camiasındaki futbol öğrenciliği bir yıl sürdü. Arda daha sonra hocalarının aldığı karar doğrultusunda Altay Futbol Okulu'na geçti.

***

Türkiye çapında bir futbol adamı, Arda'yı Çeşme Deniz Tatil Sitesi'nin bahçesindeki çift kale futbol gösterisinde, konuk olduğu yazlığın balkonundan zevkle seyretti ve şu yorumu yaptı:
"Allah anasına babasına bağışlasın, Bu çocuğun futbol geleceği yıldızlarla ölçülemez. Bunun için, dört değil on yıldız da yetmez.
Fazla konuşmayalım, nazar değmesin." Bu tespit ve değerlendirmenin sahibi Türk futbolunun unutulmaz yıldızı İzmirli Ogün Altıparmak'dan başkası değil.

***

Arda şimdi, Altay Futbol Okulları'nın Akademi Bölümü'ne devam ediyor.
Namık Kemal İlkokulu'nu da başarı ile bitirdi, bu yıl ortaokula başlayacak.
Futbolumuzun bu minik yıldızı futbol haricinde satranç ve bilgisayar oyunlarından hoşlanıyor.

KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL MİSAFİRHANE

Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yapımı gerçekleşen Kız Öğrenci Misafirhanesi tamamlandığında ilçede önemli bir eksikliği de gidermiş olacak. Söz konusu tesis, kız öğrenciler için de her türlü konforun sağlandığı bir yer olacak.
Çalışmaların aralıksız devam ettiği kız öğrenci misafirhanesi tamamlandığında toplam 184 öğrenci konaklayacak. Oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane, çamaşırhane, araç otoparkı gibi faaliyet alanları da bulunacak.
Toplam 8 kattan oluşan Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin alanında, daha önce çam ağaçlarının hakim olduğu bölgeye denk gelmesi nedeniyle Karabağlar Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılmış ve çam ağaçlarının kesilmesinin önüne geçilmişti.
Belediyenin çevreye duyarlı bu davranışı vatandaşların büyük takdirini kazanmıştı. Kız Öğrenci Misafirhanesi tamamlandığında yapılacak peyzaj çalışmalarıyla da bölgenin yeşil dokusuna ayrı bir hava kazandırılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA