• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yurt dışından ayakkabı alınır mı? ERMAN AZAR

Yurt dışından ayakkabı alınır mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2018, 00:00

Artık alışveriş sitelerinde özellikle de Amazon ve Aliexpress gibi büyük sitelerde aradığımız her şeyi bulmak mümkün.
Ülkemizde genelde elektronik, aksesuar ve hediyelik eşya almak için kullanılan bu sitelerde en mesafeli yaklaştığımız kategorilerin başında ayakkabı ve tekstilgiyim geliyor. Çünkü ürün sayfasında yazan bilgiler, gönderilenle örtüşmeyebiliyor.
Daha da kötüsü, genel olarak alışveriş kültürümüz uyuşmayabiliyor. Yani uzak doğuluların XL beden yazdığı bir tişört, gömlek ya da ceket bizde medium bedene denk gelebiliyor. Bu gibi ters köşe durumlara düşmemek için ürünün açıklamalarını, beden bilgilerini ve farklılık gösterip göstermeyeceğini iyice araştırmamız gerekir.

DİĞER ALICILAR

Satıcının açıklamaları kadar önemli olan bir diğer konu da o ürüne yapılan yorumlar. Eğer almak istediğim ürünün açıklamaları yeterli değilse, genelde ben bu tip hatalara düşmemek için Türkiye'den o ürünü satın alan olup olmadığına bakarım. Eğer yoksa, genel olarak ürünü satın alanların fotoğraf yollayıp yollamadıklarına ve yaptıkları yorumlara bakarım. Bu gibi bilgiler o ürünün hangi bedenini almanız gerektiği konusunda sizi aydınlatacaktır. Eğer ürünün açıklaması yeterli değilse ve alıcı yorumları da yoksa, öyle ürünleri sadece ucuz olduğu için tercih etmeyin.
Ürünün puanı bile yoksa ve sipariş eden olmamışsa, sürprizlere hazırlıklı olmalısınız.
Ben böyle ürünler de aldım ancak olumsuz bir durumla karşılaşmadım.
Ama yine de ederinin çok çok altında olduğu için bir giysiyi ya da ayakkabıyı boş yere almayın.

ÇOK HASSAS KONU

Ayakkabı alışverişinde kesinlikle 'merdiven altı' diye tabir edilen ürünleri tercih etmemeliyiz. Ne kadar ucuzsa, ayağınıza da o kadar çok zarar verebileceğini unutmamalısınız.
Ayakkabı gerçekten çok hassas bir konu. Bu yüzden profesyonel markaları ve lisanslı ürünleri tercih etmeniz sağlığınız için iyi olacaktır.
Peki internet alışverişinde bu konu nasıl işliyor?
Elbette giderilemeyecek soru işaretleri var. Ayakkabıların kalıplarının farklı oluşu, ürünün orijinal olup olmadığını anlayamayacak olmamız gibi konular internetten ayakkabı alışverişini zorlaştıran etkenler. Yerli sitelerden alışveriş yapıyorsak, numara uymadığında ya da herhangi bir aksilikte ürünü yollayıp yenisini artık 4-5 günde alabiliyorsunuz. Ama ülkemizde de ürün çeşitliliği kısıtlı. Burada yabancı sitelerde yüzbinlerce seçenek olması ve oturduğumuz yerden ayakkabı beğenmemiz olumlu bir hava yaratıyor

AZ GİYECEKSENİZ

Günlük ya da spor ayakkabı tercihleri daha da önemli çünkü bu ayakkabıları daha çok giyeriz ve hareket ederiz. Ancak yılda 5-10 kez giyeceğimiz türde ayakkabıları internetten alabiliriz. Örneğin sporda, tatilde giyeceğimiz bir tür ya da kar ayakkabısı gibi tek işleve sahip ayakkabılara çok fazla para vermek istemeyiz.
Büyük markaların ayakkabıları 600-700 liraya kadar çıkabiliyor. Ama 100 liranın altında bir fiyata da kar ayakkabısı bulmanız mümkün. Ya da 150 lira civarı rahat ve kaliteli bir spor ayakkabı alabilirsiniz. Ekonomik olmak istiyorsanız, yukarıda belirttiğim hususlara dikkat ederek internetten ayakkabı almalısınız.
Ben Onemix ve Li-Ning ürünlerini tavsiye ederim.
Asya'da oldukça ünlü olan bu markaların ürünleri diğerlerine göre daha ucuz. Ancak beden tercihinizi iyice araştırıp belirlemelisiniz.
İyi alışverişler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA