• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sıradaki festival: Çılgın Cuma ERMAN AZAR

Sıradaki festival: Çılgın Cuma

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2018, 00:00

Alışveriş yapmayı sevseniz de sevmeseniz de, bir şeyler almak için en iyi dönem Kasım-Aralık aylarıdır. Çünkü global festivallerle birlikte en büyük indirimlerin ve fırsatların sunulduğu zamanlardır.
Festivallerin yanı sıra, yıl sonu hedeflerini tutturmak isteyen firmalar da önemli kampanyaları tüketicilerle buluşturur. Dev alışveriş festivallerinden ilkini yani 11.11 festivalini geride bıraktık. Dünya çapında Aliexpress, ülkemizde ise N11, Gittigidiyor ve Trendyol gibi önemli internet alışveriş sitelerinin yanı sıra, büyük markalarda da özel 11.11 indirimleriyle karşılaştık. Kimi aradığı her şeyi bulup alırken, kimileri de bütçesini ikinci alışveriş festivaline yani Black Friday'e saklıyor. Görünen o ki, Black Friday'de de bizi çok büyük indirimler bekliyor.

REKOR KIRILDI

Dünya çapında sadece indirimli ürünleri hesaba katarak yapılan araştırmalara göre, 140 milyar doların üzerinde bir gelir elde edildi. Bu gelirde aslan payı ise, bu 11.11 çılgınlığını başlatan Jack Ma'nın alışveriş sitesi Aliexpress'in oldu. E-ticaret devi Alibaba yani Aliexpress'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, firma 'Bekarlar Günü' olarak da bilinen bu festivali 24 saatte 30,8 milyar dolar gelirle kapattı. Bu satış çılgınlığı geçen yıla göre yüzde 27 artış gösterdi. Bu yılın 11.11 indirimleri, Alibaba'nın farkla en çok gelir elde ettiği indirim çılgınlığı oluyor. 2017'de gelir 25 milyar dolar civarındaydı.
Firmanın tek günlük geliri, pek çok şirketin yıllık kazancının hayli üzerinde.

YENİ İNDİRİMLER

Bugünden itibaren Black Friday indirimleri başlamış durumda. Aslında 23 Kasım Cuma günü yapılacak.
Ancak dev markalar indirimlerini bütün haftaya yaymış durumda. Örneğin PlayStation ve Xbox gibi oyun konsollarında indirimli açıklandı. Bazılarında ön sipariş verebiliyorsunuz.
Black Friday'in en önemli özelliği, sabah erken saatte açılan mağazalar. Aslında internet alışverişinden çok, mağaza indirimleri daha popülerdir. Ancak günümüzde ister istemez bu festivalde sanal dünyaya kaymış durumda. Yine de her ne alacaksanız, 23 Kasım'ı bekleseniz iyi olur diyelim. Bazı markaların Temmuz'da, bazılarının ise Mart'ta başlayıp ay boyunca sürdürdüğü Black Friday indirimlerinin gerçeği bu tarihte yapılacak.

NÖBET TUTUN

Geçtiğimiz yıldan aklımızda kalanların başında televizyonlar geliyor. Ortalama 3 bin lira civarındaki bir televizyonun yüzde 40 civarında indirime girdiğini gördük. Bilgisayarlarda da çok ciddi indirimler sunuldu ve mağazalarda ürünler dakikalar içerisinde tükendi. 23 Kasım Cuma günü sabah 6'da açılacak mağazaların yolunu tutmanızda fayda var...

FIRSATÇILAR HER YERDE

11.11'de merak ettiğimiz ya da fiyatı çok uygun olan bazı ürünleri aldık. 25 liraya özel baskılı tişörtler, 100 liraya dokunmatik ekranlı akıllı saat, kablosuz kulaklıklar, incik-boncuk ve hatta telefon bataryasını bile 11.11'de çok uygun fiyatlarla sipariş ettik.
Binlerce çeşidiyle karşılaştığımız akıllı saatlerle ilgili çok detaylı bir araştırma yaptım. Bunun sonucunda fiyat-performans ürünü olarak tercih yapmakta fayda var çünkü bu işin sonu yok. Bu ürünler ulaştığında sonuçları sizlerle paylaşacağız. İndirim festivallerinde de fırsatçılar olduğunu unutmayın.
Bir ürünü gayet güzel bir şekilde indirimdeymiş gibi gösterebiliyorlar. Bu nedenle, o ürünü almadan önce internette aratmayı ve almak istediğiniz ürün belliyse fiyatını 1-2 hafta önceden takibe almayı unutmayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA