• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yazlık kıyafet bakma zamanı geldi ERMAN AZAR

Yazlık kıyafet bakma zamanı geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2019, 00:00

Hep dillendirip de yapamadığımız konulardan birisidir kışın yazlık kıyafet alma konusu. En azından ben ve çevremdekiler açısından durum böyle. Bazen vitrinlerdeki pahalı fiyatlardan, bazen de sahte indirim kampanyalarından sıkılıp şu cümleyi kurarız:
"Aslında yazlık kıyafeti kışın, kışlık kıyafetleri de yazın almak lazım." Peki bunu faaliyete geçirmek için ne yapmak lazım? Burada da sanal dünya yani alışveriş siteleri imdadımıza yetişiyor.

MEVSİMİ YOK

İnternette alışveriş sitelerinde gezerken dikkat etmişsinizdir. Bu sitelerde popüler ürünler sergilenir, vitrine giriş sayfalarına koyulur. Ancak bir kural vardır, alışveriş sitelerinin mevsimi olmaz. Çünkü bu siteler, her zaman aradığınız her türlü kıyafet, eşya, hediye gibi ürünleri her mevsimde size sunmaya çalışır.
Yeter ki siteyi terk etmeyin.
Sizi daha çok sitede tutabilmek için indirim kuponları verir, daha çok alışverişe ekstra indirimler sunar ancak sonuçta hep kasa kazanır.
İnternet sitelerinden alışveriş yaparken karlı çıkmak istiyorsanız zaten önceki yazılarda da belirttiğimiz gibi, ne alacağınızı bilmeniz önemli. Nokta atışı yaparsanız, aradığınız ürünü alıp çıkarsanız, ay sonunda da kredi kartı ekstrenizi gördüğünüzde üzülmezsiniz.

KAMPANYALAR

Yazımızın başlığında da belirttiğimiz gibi, yazlık kıyafet bakma zamanı geldi.
Artık son 'gerçek' kampanyaları ve düşük fiyatları kaçırmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.
Neden böyle söylüyoruz?
Eğer fiyatları karşılaştırırsanız ve yaz geldiğinde tekrar bakarsanız ne demek istediğimizi anlarsınız.
Yaz mevsimindeki kampanyaların yüzde 90'ının içi boş oluyor ve şişirilmiş fiyatlar üzerinden sahte indirimlerle karşılaşıyoruz.
Ancak içinde bulunduğumuz dönemde, markalar depolarını ve stoklarını eritmekle meşgul. Yıl içerisinde farklı alışveriş dönemleri oluyor. Bunları önden takip ederseniz mutlaka karlı çıkacaksınızdır.
Yazlık ürünler de bu stokların başında geliyor. Son gerçek indirim dememizin bir başka sebebi de yavaş yavaş yaz mevsimi kampanyalarının başlıyor olması. Yeni yıla girmemizle beraber her sene olduğu gibi önce tatil sitelerinin reklamları dönmeye başladı. Ardından soğuk içecek ve dondurma gibi reklamlar geldi ve o hava yaratılmaya başlandı.
Şimdi bakıp 30-40 liraya alabileceğiniz bir ürünü Mart ayından sonra 2 katına anca alabilirsiniz.

YABANCI SİTELER

Türkiye'deki popüler alışveriş siteleri genelde içinde bulunduğu mevsimi yaşıyor.
Teknoloji her zaman ön planda, bunun yanında da mevsimsel bir kaç ürün ve günlük özel kampanyalarla müşterileri çekmeye çalışıyor.
Günün ürünlerine baktığımızda da riski az, her mevsim ihtiyaç olabilecek eşya ve kıyafetleri görüyoruz.
Ayrıca mont, kaban, kışlık bot gibi ürünler satılmaya çalışlıyor ancak fiyatlar hiç de cazip değil.
Yabancı alışveriş sitelerinde ise durum farklı. Aslında bu yabancı siteleri taklit eden yerli bazı siteler de duruma uyanmış ve ana sayfalarında her mevsime özel ürünleri karşımıza çıkarıyor.
Bu siteleri tercih edip yazlık ürünlere şimdiden bakmakta fayda var.

ŞİMDİDEN BAKIN

Yazın neye ihtiyacınız olacağını şimdiden belirleyin.
Bu, baharda giyeceğiniz ince bir ceket, bir koşu ayakkabısı, 2-3 tane tişört ya da bir şort olabilir.
Dolabınızda yapacağınız kısa bir incelemeyle bunu yapabilirsiniz. Harekete geçme vakti. Geçtiğimiz seneyle kıyasladığımızda bile çok cazip fiyatlarla karşılaşıyoruz. 10-15 liraya tişörtler, 50-60 liradan başlayan farklı markalarda yazlık spor ayakkabılar bulabilmek mümkün.
Eksiklerinizi belirleyip alışverişe başlayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA