• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni telefonlar fiyatları da katladı ERMAN AZAR

Yeni telefonlar fiyatları da katladı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2019, 00:00

NE NEREDEN NASIL ALINIR? - ERMAN AZAR

Teknoloji sayfalarımızda geçtiğimiz aylarda sıkça yer verdiğimiz katlanabilir telefonlar hayatımıza girmeye başladı. Aslında göz önünde bulunan Samsung, Huawei, LG ve Lenovo gibi markaların katlanabilir modellerle ilgili çalışmalarını sıkça görmüştük ancak sessizce bu piyasaya modellerini süren markalar da mevcut. Geçtiğimiz haftadan beri en çok konuşulan Samsung ve Huawei'nin modellerinden başlayalım.

SİZCE DEĞER Mİ?
12 GB RAM ile gelen Samsung Galaxy Fold, 512 GB depolama kapasitesine sahip. Huawei Mate X 8 GB RAM ile geliyor. Huawei'nin bu konuda Samsung'a attığı en büyük gol ise 5G desteği. Samsung daha üstün bir işlemci kullanmış ve bu performansı biraz etkiler. Ancak bağlantı hızı olarak Huawei kesinlikle daha hızlı. Bunun yanında, iki telefon tasarım olarak birbirinden çok farklı. Bu iki modelin biri içe doğru, diğeri ise dışa doğru katlanıyor. Samsung Galaxy Fold, içe katlanan 7,3 inçlik tablet ekranı sunuyor. Cihazın kapalı halinde ise 4.6 inç boyutunda ve kaba bir ekranı var. Huawei Mate X ise dışarı doğru katlanan bir ekranla geliyor. Katlanmış haldeyken önde 6.6 inç ve arkada 6.38 inç boyutlarında iki yönlü bir ekran deneyimi sunan cihaz, açık haldeyken de 8 inçlik OLED FullView çentiksiz ve çerçevesiz bir tablet ekranına sahip oluyor. Ayrıca Huawei'nin cihazı, katlanmış haldeyken hem önde hem de arkada bir ekrana sahip olduğu için sağlamlık konusunda akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Yani telefonunu iyi koruyabilen tiplerdenseniz, Huawei'yi tasarım olarak tavsiye ederiz. Ancak kapalı haldeyken hem önü, hem arkası, hem de yan tarafının ekran olduğunu belirtelim. Huawei'deki sistem, telefonun arada hiç boşluk bırakmadan katlanmasına olanak tanıyor.

TOPLAM 6 KAMERA
Mate X'in ön kameraya sahip olmaması, onu çentiksiz bir tasarıma kavuşturuyor. 40 MP ana kamera sensörü, 16 MP ultra geniş açı lensi ve 8 MP telefoto kamerası bulunuyor. Samsung Galaxy Fold ise ön ve arkada farklı kamera kurulumlarıyla geliyor. Toplamda altı adet kameraya sahip olan cihazın bu kameralarının üçü arka kısımda, ikisi iç kısımdaki ekranda, biri ise 4.6 inçlik telefon ekranı kısmında. Ana kameranın 16 MP olduğunu belirtelim. Telefonların bataryaları da ikiye bölünmüş ve toplamda 4500 Mah civarı bir kapasiteye sahip. Cihazların Türkiye fiyatları net değil ancak Galaxy Fold'un 15-16 bin TL, Mate X'in ise 18-20 bin TL civarında satışa sunulması muhtemel. Yani bu konuda piyasanın en pahalı telefonları olan iPhone modellerini de geçecekler. Elbette bu telefonları da alanlar olacak. Ancak özellik açısından bakıldığında fiyatların çok fazla yüksek olduğunu belirtelim.

ÖNCE ÇIKANLAR
Katlanabilir telefon konusunda bilindik markaların yanı sıra, sadece 1-2 modeliyle ülkemize giriş yapan ZTE'nin de benzer bir deneyim sunduğunu belirtelim. Eğer daha hesaplı bir katlanabilir telefon arıyorsanız, ZTE Axon M modeline toplamda vergileriyle birlikte 3 bin lira civarı bir ücretle sahip olabilirsiniz. Uluslararası alışveriş sitelerinde bu telefon mevcut. Ancak tasarım olarak biraz geri kaldığını belirtelim. Yani açıldığında bir tablet halini almasından ziyade, iki telefonu yan yana getirip yapıştırmışlar gibi düşünebilirsiniz. Yine de fiyat olarak oldukça uygun ve alınabilir düzeyde. Her şeye rağmen telefon almak için bu yollara başvuranlardan değilseniz, katlanabilir telefona uygun fiyata sahip olmak için 1-2 sene daha beklemek durumunda kalacaksanız gibi görünüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA