• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Müzik emekçisinin Haluk Levent’ten bir isteği var! HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Müzik emekçisinin Haluk Levent’ten bir isteği var!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2018, 00:00

Recai Erpostacı...
25 yıldır profesyonel olarak müzisyenlik yapıyor. İzmir'in turistik beldelerinde, çeşitli mekanlarda gitar çalıyor, bazen solistlik yapıyor bazen de sanatçılara eşlik ediyor. Bugüne kadar müzik hayatına İzmir'den başlayıp daha sonra ünlenen pek çok müzisyenle sanat yapma şansı bulmuş.
Müzik, çocukluğundan beri onun için bir tutku olmuş. Ablasının pikapta çaldığı müzikleri (Domenico Modugno, Umberto Tozzi, Pepino Di Capri, Enrico Macias, Patricia Carla, Julio Iglesias, Bob Dylan, Joan Baez vb.) dinleyerek büyümüş. San Remo şarkı yarışmalarını izlemek bile küçük yaşta tutkusuymuş. Gitarla tanışması lise yıllarına denk gelen Erpostacı, "Müzik benim ilk aşkımdı ve ilişkimiz diğer tüm aşklarımdan daha uzun sürdü" diyor.

YAŞAM COŞKUSU

Müzik emekçiliğinin hiç kolay olmadığını söyleyen Erpostacı, "Bu işi yaparken amacım popüler olmak ya da çok para kazanmak asla değildi, sadece hayatımı idame edebilme kaygısındaydım" diyor ve şöyle devam ediyor: "Müzikte başarılı olmayı hayal etmek güzel ama iyi bir müzisyen de olmalısınız, yoksa hiç bir anlamı yok ve bu yüzden de birçok kişi vazgeçiyor.
Aslolan tüm detaylarıyla tam bir iş yapmak, geçtiğiniz sürecin her aşamasını sevmek ve bir şekilde insanları başka bir seviyeye taşıyarak duygusal olarak etkilemek." Seslendirdikleri şarkılarla anılara yolculuk yaptırdıklarını söyleyen Erpostacı, "Müzik yaparken amacımız, özlenen duyguları, siyah beyazlı günlerin doğallığını, sevgisini, saygısını ve saflığını hatırlatmak, içimizdeki yaşam coşkusunu tetiklemek" diyor.
Uzun zamandır Tunç Olcay ile birlikte sahne alıyorlar. İki gitar iki vokal çalıp söylüyorlar.
Repertuvar olarak 'rock'tan Anadolu ezgilerine, Türk Sanat Müziği ve nostaljiden Latin Amerika'ya kadar çok geniş bir yelpazeleri var.

GENÇLERE TAVSİYE

Genç müzisyenlerin artık doğru kaynaktan beslenmediğini söyleyen Erpostacı, gençlere repertuvar hazırlarken dünya müziklerinden de örnekler vermeleri, bol bol yabancı müzik dinlemeleri tavsiyesinde bulunuyor.
Kendi besteleri de olan Erpostacı, 1991 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nın elemelerine katılmış ama finale kalamamış.
Yarışmaya katıldığı 'Deniz Gözlerin' isimli şarkıyı ise unutamadığı aşkı için bestelemiş, "Onu tarif edersem, benim için edebiyatta kelimeler yetersiz, sıfatlar çaresiz, zamirler zor durumda kalır, onu anlatamazdı" diyor. Aşık olduğu kadının bu besteden hiçbir zaman haberi olmadığını söyleyen Erpostacı'nın bir hayali var.
Sahne aldığı mekanlarda bu şarkıyı hala söyleyen Erpostacı, şarkısını popüler bir sanatçının seslendirmesini istiyor. Erpostacı, "Bu şarkıyı özellikle Haluk Levent'in albümüne almasını istiyorum. Böyle bir şey gerçekleşirse hayatımın en unutulmaz anısı olacak" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA