• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu film tutar! HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Bu film tutar!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2018, 00:00

Çift'lik Bank: Tosun Firarda, 16 Kasım'da vizyona giriyor. Filmin başrollerindeki Fercan Bay, Tosun karakteriyle, Burak Alkaş ise Cenk karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor.
Çiftlik Bank yalanıyla 80 bin vatandaşı dolandırıp 500 milyon TL'nin üzerinde para ile yurt dışına kaçan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın hikayesinden esinlenerek yapılan filmin 'Tosun'u Fercan Bay ile Çift'lik Bank: Tosun Firarda'yı konuştuk.
Kısa bir zaman önce kendisi de dolandırılan Fercan Bay, filmde ne dolandırılan insanlarla dalga geçtiklerini ne de onların derdini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Bay, "Biz aslında insanları uyarmaya çalıştık. Dolandırıcıların kullandıkları yöntemleri gösterip, 'bu tuzaklara düşmeyin' mesajı verirken güldürüp eğlendirmek istedik" diyor.

BU KEZ FARKLI

Filmdeki Tosun'un, gerçek hayattaki Tosuncuk'tan farklı olduğunu söyleyen Fercan Bay şöyle diyor:

"Tosun, mafyaya bulaşıyor. Mafyadan kaçarken Cenk karakteriyle karşılaşıyor. Cenk'le tanışmasıyla birlikte dolandırıcılık işlerini başlatıyor. Cenk saf temiz bir Anadolu genci, Tosun ise kurnaz ve fırıldak bir tip. İnternet üzerinden dolandırıcılık işleri yapıp, suçları Cenk'in üzerine yıkıyor. Olayın orijinalinde Tosuncuk kaçıyor ama Tosun kaçıyor mu? Onu filmde göreceğiz."

GÜLDÜRECEK

Tosun'un akıllı geçinen bir tip olsa da Cenk yüzünden başına gelmeyen kalmadığını söyleyen Bay, "Tosun bunları sanki Cenk mutlu olsun diye yapıyor gibi görünüyor ancak ondan bir çıkarı var. Tosun sadece işlerini yaptırabilmek için Cenk'e 'eyvallah' çekiyor. Seyirci koskoca adamın düştüğü bu hallere çok gülecek" diyor. Burak Alkaş'la iyi bir ikili olduklarını söyleyen Fercan Bay, "Birbirimizin oyunculuğunu biliyorduk ama sette karakterlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk. İyi anlaştık ve iyi bir film çıkardık" diyor.

FİGÜRAN HALK

Fercan Bay, filmin gişesi hakkında bir fikrinin olmadığını söylüyor ve ekliyor:

"Türkiye'de bazı filmler tutmaz diyorsunuz ama inanılmaz gişe yapıyor. O yüzden bu konular pek belli olmuyor. Türkiye'de benim filmim şu kadar gişe yapar diyemem. Ama bu film tutar."

İstanbul, Kıbrıs ve Miami'de çekilen filmdeki karakterlerin tümünün gerçek hayatta görülebilecek karakterler olduğunun altını çizen Fercan Bay, zaman zaman çekimleri izleyen vatandaşların bile figüran olarak filme katkıda bulunduğunu söylüyor

KÖTÜLER OLMALI

Binlerce insanı dolandıran kötü bir adamı canlandırmanın kendisinde hiç endişe yaratıp yaratmadığını sorduğumda şu cevabı veriyor:

"Öyle bir endişem hiç olmadı. Bu bir karakter, bir giysi, ben o kıyafeti giydim, çıkardım ve bitti. Şimdi Fercanım. Ama şunu çok net söyleyebilirim ki bir filmde kötü adam olmazsa kahraman olmaz. Kahramanı kahraman yapan kötü adamdır. Dışarıda kendisi olup da sahnede bir başkası olabilen kişi oyuncudur. Oynarken aklını bir kenara bırakacaksın çünkü akıl ayak bağıdır."

FİLMİN KONUSU

Geçirdikleri kaza sonrasında aynı hastanede tedavi olan Cenk ve Tosun kısa sürede yakın arkadaş olur. 6 ay boyunca hastanede birbirlerine destek olan ikili taburcu olduktan sonra birlikte yaşamaya karar verir. Saf biri olan Cenk evde sürekli cep telefonundan çiftlik oyunu oynamaktadır. Oyunu merak eden Tosun oyunu inceleyince aklına bir fikir gelir. Tosun, bu oyunu ücretli bir hale getirmeyi düşünür ve bunun için de Cenk'i kullanacaktır.
İnsanlar oyuna oldukça ilgi göstermiştir ve bu sayede ikili yüklü miktarda para kazanır. Tosun işleri daha da ilerletmeyi kafasına koymuştur.
Tosun, Cenk ile birlikte "Çift'lik Bank"ı kurar. İkili bu sayede birçok insanı dolandıracaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA