• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kapitalist bir ütopya: Dubai HAKAN URGANCI

Kapitalist bir ütopya: Dubai

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.12.2018, 00:00

Burası bir AVM cenneti ama alışveriş yapmaya değecek pek ucuz bir şey bulamadık.
Dünyanın en büyük AVM'si olan Dubai Mall için bile 5 saat uçmaya değer. Biz bayıldık. Akşam mutlaka bahçesindeki fıskiye şov izlenmeli.
Benim asıl ilgimi çeken, AVM'de yüksek sesle duyulan ezan oldu. Ezanın en güzel okunduğu yerlerden biri olarak değerlendirdim. Ancak ezan biter bitmez yılbaşı yaklaştığı için Christmas müzikleri duyuyorsunuz...

EN YÜKSEKTE

Meşhur Burj El Arap Oteli'ne minimum ödemeli bir gezme sistemi olduğu için gitme gereği duymadık. Hakkımızı dünyanın en yüksek binası olan (828m.) Burj Khalifa'dan yana kullandık.
55 dolara bilet alınıp iki dakikada asansörle 125. kata çıkılıyor. Burada sizi apar topar fotoğraflayıp dünyanın en hızlı fotoşop işleminden geçiriyor, sonra da hangi fotoğrafları istediğinizi soruyorlar.
Önce fiyat sorun. Bizden 3 fotoğraf için 500 lira istediler, almadık tabii (Yer mi Anadolu çocuğu?)... Kendi fotoğrafını kendin çek kampanyası yaptık.

ÇÖLDE SAFARİ

Dünyaca ünlü Palmiye Adası, dağlar patlatılarak çıkarılan kayalarla deniz doldurularak inşa edilmiş. Üzerinde pek çok lüks otel var. En ucuna karayoluyla gitmek için deniz altından tünelle geçiliyor.
Buranın ucundaki Atlantis Otel'i ancak dışarıdan görebildik. Yakında Dünya haritası şeklinde yapılmış Dünya adası da hizmete açılacak.
Gerçekten bir turizm cenneti yaratmışlar.
Bu arada; acentaların gemi turu diye sattıkları cruise gezisini ben pek önermiyorum.
Hayal kırıklığına uğradığımız tek şey oldu. Daha küçük botlarla çıkıp Palmiye Adası çevresini dolaşmanız daha mantıklı olacaktır. Aksi taktirde zaten yürüyerek de gezebileceğiniz marina kanalında gemiyle doksan dakika gezip adam başı 75 dolar bayılıyorsunuz ki hiç gerek yok. Gerçekten kaçırılmayacak şey, çölde safari olacaktır. 7 kişilik ciplerle başlayan safaride, cip kafileleri ile en az yarım saatlik baş döndürücü bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Zaten araba yarışı hobileri olan (ve şehirde trafik canavarına dönüşen) Araplar, çölde de bu becerilerini sergiliyorlar. Cip cip değil, roller coaster'a dönüyor. Kum tepelerinde aracı savurarak, yan yatırarak gaza basıyorlar.
Hızı da kuma batmamak için belli bir ayarda tutuyorlar. Önerim; çok dolu bir mideyle yola çıkmayın. Tansiyonunuz, kalp rahatsızlığınız, panik atağınız ve fıtığınız varsa da bu geziyi bir kez daha düşünün derim. Eğlence kabusa dönmesin.
Safari bitiminde çöldeki bir tesiste uyduruk bir akşam yemeği yiyor, dansözle biten geleneksel gösteriler izliyorsunuz.
Yemeği dışında kötü sayılmaz bu kısmı da... Bu geziyi acentanızdan 90 dolara satın alabileceğiniz gibi, dışarıdan daha da ucuza temin edebilmek de mümkün.

EĞLENCE PARKI

Ortadoğu'da bir Amerika benzeri yetişkinler için dev bir eğlence parkı görmek, dinlerin ve kültürlerin nasıl kardeşçe ve güvenlik sorunu olmadan yaşayabileceğini anlamak için bulunmaz bir tecrübe. Böyle ilginç bir yer Dubai.
Medeniyetler çatışmasının medeniyetler buluşmasına döndüğü kapitalist bir ütopya.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA