• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Keyfime göre diyet HAKAN URGANCI

Keyfime göre diyet

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2024, 00:00
Herkesin diyet peşinde koştuğu ve -kafasına göre kural koyduğubir çağda, ben sosyal medyada 'keyfime göre' diyet bulmuşum... Okuyucumla da paylaşmaz mıyım? Bir şey yerken sizi kimse görmezse, yediğinizin kalorisi sayılmaz.

* Diyet içecekle beraber baklava veya tatli yerseniz, yediğiniz tatlıdan aldığınız kaloriler,diyet içecek tarafından geçersiz sayılır.
* Birisiyle yemek yerken, ondan daha çok yemezseniz, yedikleriniz sayılmaz.
* Tıbbi amaçlı alınan gıdalarda kalori mevcut değildir. Örnek sıcak, sütlü kakao, tereyağlı tel şehriye çorbası, suda eriyen şekerli ilaçlar.
* Sinemada film veya televizyon seyrederken yenilen yiyecek (örnek: meyva, kuruyemiş, patates cipsi, çikolata, her tür içecek ve sandviç vs.) eğlence aktivitesini kapsadiığından ve sadece yemekle alakalı olmadığından kalorileri sayılmaz.
* Kırık bisküvi ve parçalanmış çikolata, simit, poğaça vs. gibi gıdalarda kalori yoktur. Kırma, parçalama ve koparma işlemleri kalori kaybına sebep olur.
*Anneler için; çocuğunuzun artığı yiyecek ve mamaların kalorileri yoktur.
Ayrıca çocuğunuzun tabağının kenarına ayırdığı pasta kreması vb. yağ yoğunluklu yiyeceklerin de kalorileri geçersizleşir.
Bu kural babalar için geçerli değildir.
* Bir şey hazırlarken kaşık, çatal, bıçak ve kepçeden valanan gıdaların kalorisi sayılmaz.
- Puding hazırlarken bıçaktan yalanan krema, ekmeğe sürerken yalanan bal, sebzeli köfte kızartırken çatala batılı kalıp yenilen köfte gibi.
- Yolluk olarak yanınıza aldığınız gofret, börek vb.yiyeceklerin, otobüs molalarında yenilen yemeklerin kalorisi yoktur.
*Tencerede "Bir kere daha ısıtmalık olmayıp"artan yemeklerin kalorisi yoktur.
Afiyetle taksim edilip bitirilebilinir.
* Karnınız tokken gözünüzün kalmasından yediğiniz yemeklerin kalorisi geçersizdir.
Çünkü onları gözleriniz hazmeder.
* Aynı renge sahip gıdalar, aynı kaloridedir.
Örnek karnabahar ile beyaz çikolata, haşlanmış ıspanakla, antep fıstığı ezmesi gibi. (Çikolata "JOKER RENK" sayılıp diğer tüm gıdalar ile yer değiştirebilir.)
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI