• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Devlet ile teşkilat arasındaki fark

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2010, 00:00
Önyargılarımızı ve takıntılarımızı bir şapka gibi bir süreliğine kafamızdan çıkarıp bir kenara koyalım ve son birkaç günde yaşadığımız olayları şöyle bir düşünelim.
Ortadoğu'nun iki dost, iki laik ve iki demokratik rejime sahip ülkesi, Türkiye ve İsrail arasında çok ciddi bir kriz yaşandı. Dünde yazdım, herkes bilsin ki savaşın kıyısından döndük. Türkiye ile İsrail arasındaki krizin nedenleri üzerinde fazlaca durmaya gerek yok. İnsanlık vicdanı yaşanan olaylar hakkında hükmünü çoktan vermiş ve İsrail'i ağır bir mahkumiyetle tecziye etmiştir. O nedenle İsrailli dostlar bize uzun uzun e-mailler yazıp savunma filan yapmasınlar; biz kapalıyız. Bu arkadaşların söyleyecekleri bir şey varsa, kendi vicdansız liderlerine söylemelerini tavsiye ederiz.
***
Konumuza dönersek: Bu kriz Türkiye'nin ne kadar ciddi ve insanlık için ne kadar önemli bir devlet olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.
Görülmüştür ki, Türk devleti uluslararası hukukun temel ilkelerinden bir milim sapmadan varlığını sürdüren bir hukuk devletidir.
Türk devleti, kendi dışındaki mazlumların çektikleri zulümleri kendine dert edinen bir vicdan ve merhamet devletidir.
Türk devleti, dünyanın en etkili caydırıcı güçlerinden birisidir.
Türk devleti, bir tek vatandaşı için her türlü riski alabileceğini göstermiştir.
Böyle bir devletin vatandaşları olduğumuz için gurur duymalıyız.
***
Devletimizin gücünü başka alanlarda da gördük. Birleşmiş Milletleri, NATO'yu ve uluslararası toplumu bir gün içinde İsrail vahşetinin ortaya çıkardığı drama angaje etmiştir. Bunu ABD dışında yapabilecek bir ikinci güç yoktur. Türkiye açıkça saldırgan İsrail'den isteklerini sıralamış ve 24 saat süre tanımıştır. Kurulduğu günden bu yana hiçbir baskıya boyun eğmemiş olan İsrail, isteneni eksiksiz yapmak zorunda kalmıştır.
Zira yapmadığı zaman başına neyin geleceğini açıkça görmüştür. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, bizi yöneten insanların ne kadar kaliteli devlet adamları olduğu ve onların yönettiği devletin bir büyük kriz karşısında, bir bütün olarak, nasıl tıkır tıkır işlediğini ayrıca yazacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA