• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dört mevsimin tadı NİHAN YARKENT İNCE

Dört mevsimin tadı

nihan.yarkent@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.10.2020, 00:00

Ne kadar şanslı olduğumuzun bazen farkında değiliz.
Dünyada bir yıl içinde dört mevsimi yaşayan ender ülkelerdeniz.
Yazımız cıvıl cıvıl, sonbaharımız romantik, ilkbaharımız ise sevgi kokar. Kış ise hepsini harmanlar işin içine de iş katar. Yani hem çalışır hem tatili düşünürüz.
Turizm ise sanki yaz aylarına sıkışmış kalmış gibi görünse de aslında iyi bir tatilin tadı bu dört mevsimi doya doya yaşamakla çıkar. Alaçatı, ne zamandır 2 ay süren sezonu bir yıla çıkarmak için hummalı bir çalışma içindeydi. Tıpkı gürültü konusunda olduğu gibi uzun bir süredir sektördeki herkes beyin fırtınası yapıyordu. Gürültü konusunda, biliyorsunuz büyük bir gelişme kaydedildi. Gelecek yıl için umut doğdu. Hep istenilen gürültüyü denetleme, ceza kesme ve tahsil etme yetkisi artık Çeşme Belediyesi'nde.
Yani ilk hedef gerçekleşti. Şimdi sıra 12 ay turizm. Alaçatı Turizm Derneği bu konuda da ilk adımı atan oldu.
Alaçatı Dört Mevsim Sanat diyerek yola çıktılar. Geçtiğimiz Perşembe günü 20 otelin bahçesi açık hava sergisine döndü. 40'ın üzerinde sanatçının eserleri görücüye çıktı.
Nitelikli turist de sonbaharın tadını çıkardı. Cumartesi ve Pazar günü için plan yapmadıysanız, bir gidin derim. Çünkü etkinlik 4 gün sürüyor.
Peki bu kadar mı? Elbette hayır.
Sanat turizm dört mevsim devam edecek. Alaçatı'nın o harika sanat geçmişi resmen geri gelecek. Ayrıca meditasyondan doğa yürüyüşlerine, caz konserlerine kadar bir çok etkinlik yine yıl boyunca devam edecek.

MUTLULUKLA GELEN LEZZET
İzmirli sevdiğim bir girişimci var.
Aslında girişimci demek doğru değil. Çalışkan, üreten bir adam.
Adı Mehmet Geren. Wafflecı Akın'ın sahibi. Mutlu olduğu işi yapan ve waffle mutluluktur diyen biri.
Biliyorsunuz, waffle'ın anavatanı aslında Belçika'dır. Üç yıl önce Mehmet beyin waffleları, Belçika'da Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü'nce "Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görüldü.
Yani Belçika'yı bu lezzet tahtından indirdi. Bu yıl aynı ödülü yine aldı.
Yani lezzetin tadınının değişmediğini kanıtladı. Bir lezzeti uzun yıllar koruyabilmek, günümüz gastronomi dünyasının en önemli işlerinden biri.
Haftanın alkışı Mehmet beye..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA