• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Millet iradesine saygısızlık yapma

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2017, 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri bunlar. Adres belli malum, referandumu iptal ettirmek için YSK'ya başvuran ama 10'a karşı 1 oyla reddedilen, yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay kapılarını aşındıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başkasına değil bu sözler. Yayın hayatına yeni başlayan aNEWS kanalı için yapılan röportaj için önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde idik. 23 Nisan Çocuk Bayramı için dünyanın dört bir yanından gelen çocukları kabulü öncesinde yaptığımız görüşmede hem keyifli hem kendinden çok emindi Cumhurbaşkanı Erdoğan. 40 yılı aşan siyaset hayatında milletin dediğini baştacı etmeyi kutsal bilmiş bir lider olarak, referandum sonuçlarını tartışmalı hale getirip, millet iradesini sorgulayan CHP Lideri'nin bu tutumunu "saygısızlık" olarak nitelendirdi:
"Boşuna uğraşma, sen bu işi götüremiyorsun, anlatamıyorsun.
Millet kararını verdi, bu iş bitti.
Milli iradenin üstünde bir irade olamaz. Vatandaşımızın iradesine saygısızlık yapma hakkın yok." Murat Akgün ile programı sonrasında Cumhurbaşkanı ile yaptığımız sohbette görüyoruz ki; Erdoğan nafile iç kısır çekişmeleri çoktan geride bırakmış, büyüyen Türkiye için çalışmaya başlamış.
Önümüzdeki 45 gün Çin'den ABD'ye, Brüksel'den Hindistan'a kadar gideceği ülkeler, yapacağı temaslar Cumhurbaşkanı'nın ajandasında ve Türkiye'nin hedeflerini daha fazla nasıl büyütürüz, bölgesinde Türkiye'yi nasıl daha fazla güçlü kılarız ve Büyük Türkiye'nin yolunu nasıl daha fazla hızlandırırız onu düşünüyor, onu planlıyor. Gerçek olan da, olması gereken de bu değil mi zaten?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA