• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yolun sonu çok kötü ŞENOL KANTÜRK

Yolun sonu çok kötü

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2021, 00:00

Geçen hafta Çaykur Rizespor maçı ile ilgili olarak "Göztepe avucunun içindeki maçı rakibine verdi" diye yazmıştım.
Göztepe'nin oyun sisteminin en önemli oyuncusu olan Halil Akbunar'ın kırmızı kart cezalısı olmasından dolayı taraftarlarının önünde nasıl bir reaksiyon göstereceğini de merak ediyordum. Böylesine maçlarda fazla taktik maktik yazılmaz ve konuşulmaz. Devler arenası diye tabir edebileceğimiz Süper Lig'de özellikle kendi evinde oynadığın maçları kazanacaksın ki ilerleyen süreçte sıkıntı yaşamayasın.
Deplasmanda alınan bir puan iyidir ama evinde alınan bir puanın üç puanlı sistemde kazanç olarak görülmemesi gerekiyor.

ATAMAYANA ATTILAR
Düşme hattındaki takımlar arasında Göztepe en fazla berabere kalan takımlar arasında yer aldığı için beraberlik notunu düşmek istedim. Süper Lig'de özellikle evinde oynadığın maçları kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacaksın. Benim anlamakta güçlük çektiğim şekilde her maçı berabere bitirmek istercesine bir tavrı var El Maestro hocanın. Maçı televizyondan izleyenler, "O kadar çok pozisyona girdik ki, o kadar gol kaçırdık ki" diyebilirler.
Fakat önemli olan skor tabelasıdır.
70. dakikaya kadar Göztepe en az 3-4 net pozisyona girdi, fakat golü atamadı.
Yılların tecrübesi Caner Erkin, öyle bir gol attı ki ayakta alkışlanacak cinstendi. Caner Erkin de golünü attıktan sonra yıllarca Fenerbahçe'de beraber top koşturduğu yeni hocası Volkan Demirel'e koşarak galibiyeti kutladı. Hocalık kariyerine başlayan Volkan Demirel'e başarılar dilerim.

HOCA SORU İŞARETİ!
Bu yazımda "Hoca şunu yapsaydı, bunu yapsaydı" diye yazmayacağımı zaten baştan söyledim. Evinde oynadığın bu maçı kazanmak için gerekli değişiklikleri zamanında yapacaksın. Hocaya sorsak "Bu kadroyu ben mi kurdum. Kadro yetersiz" diyecektir. Ancak eldeki kadroyu verimli kullanıp kullanmadığı büyük soru işareti! Bu takıma gerekli takviyeler yapılmazsa hocayı da değiştirsen sonuç değişmeyecek. Umarım gerekli takviyeler devre arasında yapılır yoksa Göztepe'nin bu kadrosu ile Süper Lig'de işi çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA