• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Yaşlı Cömert’i budadı “CMRT” yaptı SEZER ALTAN

‘Yaşlı Cömert’i budadı “CMRT” yaptı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2017, 00:00

Zeytinyağı insan yaşamında vazgeçilmez bir yere sahiptir.
Benzersiz bir "tarih, mimari, doğa ve lezzet diyarı" olan Ayvalık, zeytinyağları ile dünyanın en önemli bölgelerinden birisi ve markasıdır. Ayvalık zeytinyağları ulusal sınırları aşarak uluslararası alanda dünyanın en prestijli ödüllerine layık görülmektedir.
UNESCO Dünya Mirası yolunda büyük bir adım daha başarıyla geçildi.
Ulusal kültür varlığımız Ayvalığımızın dünya miras alanı olarak kabulü yolunda ilk adımı atıldı. Ayvalık'ın Endüstri Peyzajı olarak UNESCO Dünya Geçici Miras'ında yer aldığı Paris'te açıklandı.
Bugün burada geçtiğimiz günlerde GURME İZMİR-OLIVTECH 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'nda dünyanın en prestijli ödülüne değer görülen CMRT markasının arkasındaki ismi, bir başarı hikayesini İbrahim Mustafa Cömert'i yazdım. Atadan dededen zeytinci bir aileden 4. kuşağın temsilcisi olarak bir başarı hikayesi yazmış. 11 yaşından itibaren bu sektöründe yer alan Cömert, 45 yıllık birikime sahip.
Büyük insanlar, liderler ülkeler ve toplumların, bulunduğu bölgenin, ailenin kaderinde önemli rol oynar adeta kader çizgisini değiştirir.
İbrahim Mustafa Cömert de ailesinin köklü geçmişine sahip çıkarak Cömert ailesinin kader çizgisini değiştirmiştir.

MİDİLLİ'DEN AYVALIK'A

Cömert ailesi Midilli'nin Güle Köyü'nde dünyaya gelmiştir.
1923 senesinde mübadele ile Ayvalık'a gelen Cömert ailesi burada da zeytin ve zeytinyağı üretimine devam etmiştir. İş yaşamının inişli çıkışlı şartlarında bir dönem Cömert markası satılmıştır. 4. kuşağın başarılı temsilcilerinden İbrahim Mustafa Cömert marka konusunu gurur meselesi yapmış. Kendi ifadesiyle Cömert'i budayıp "CMRT" yaparak markanın namusunu temizlemiş. CMRT bugün ülkemizin en önemli zeytinyağı markaları arasında yer almakta, ülke sınırlarını aşarak dünyanın en prestijli ödüllerini ülkemize getirmektedir.
Dünyanın en önemli doğal sızma zeytinyağı kalite yarışması olarak kabul edilen Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması'nda Orta Meyvemsilikte, Cömert-Cmrt Zeytinyaği San. Tic. Ltd. Şti. ödüle değer bulunmuştur.
İbrahim Mustafa Cömert, 1 asırlık tecrübeleri ile IV. kuşak olarak dedelerinin Midilli Adası'nda başlattığı zeytinyağı üretimine, aynı bilgi, özen ve ahlakla yıllar öncesindeki gibi devam ediyorlar.
Yüzde 100 doğal zeytinyağları, bir kısmı Ayvalık bölgesindeki aile zeytinliklerinden, bir kısmı da Ayvalık'ın köklü müstahsillerinin zeytinliklerinden elde edilen, özenle ve bekletilmeden doğal yöntemlerle sıkılan zeytinlerden üretilmektedir.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Başarılarının böyle bir ödüle layık bulunmasının kendisine büyük onur ve gurur verdiğini söyleyen CMRT Cömert Zeytinyağları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mustafa Cömert, dünyanın en önemli doğal sızma zeytinyağı kalite yarışması olan Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması'nda ödül almanın çok önemli olduğunu söyledi.
Cömert, "Başarımız asla tesadüf değil. 11 yaşından itibaren 45 yıldır bu sektördeyim. Bu iş bilgi işi, ustalık işi, işin içinde yoğrulmak, işini severek yapmak lazım.
Marka olmak için sürdürülebilir olmak her yıl aynı lezzeti nefaseti, standardı yakalamak lazım. Ayvalık dünyanın en önemli zeytin bölgelerinden birisidir bütün yağlar zeytinler güzeldir.
Önemli olan her yıl aynı nefaseti yakalamanız gerekiyor. Biz soğuk ve normal sıkımlarımızda aynı kaliteyi nefaseti her yıl yakalıyoruz.
Isıyı yükseltirseniz, 45-50 derecede sıkım yaparsanız, fazla zeytinyağı alırsınız ama içindeki mineralleri öldürür yağı yakarsınız.
Zeytinyağı soğuk sever 20 derecede sıkım yapmak lazım.
Bizi bu ödüle değer bulan değerli jüri üyelerine teşekkür ediyorum.
Dünyanın en prestijli ödülünü ülkemize Ayvalık'ımıza getirmekten dolayı mutluyuz, gururluyuz" dedi.
Son söz, "Gelecek bugün ne yaptığınıza göre şekillenir" Mahatma Gandhi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA