• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kalpleri zeytin ağaçları ile atan Kürşat Ailesi SEZER ALTAN

Kalpleri zeytin ağaçları ile atan Kürşat Ailesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2017, 00:00

Kürşat Ailesinin kökenleri zeytinciliğin beşiği Girit'e dayanıyor. Girit'in Ayorya köyünde zeytincilik yapan dedeleri, ürettikleri dünyaca meşhur zeytinyağını birçok Avrupa ülkesine ihraç etmiş. 1923 senesinde Girit'ten Ayvalık'a göç edince bilgi ve birikimlerini buraya getirmiş ve kısa zamanda Ayvalık'ın önemli ve kaliteli zeytinyağı üreticilerinden birisi olmuşlar.
4. kuşağın temsilcileri, Girit'ten bugünlere gelerek zeytin işletmeciliğini ve üretimini sürdürüyorlar.
Şimdi abla kardeş kendi üretimleri altın sıvıyı markalaştırıp profesyonel üretim yapmaktalar.
Dededen, babadan aldıkları kültürü bozmadan devam ettirmekteler.
Zeynep Kürşat Alumur Ziraat Mühendisi, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi.
Ali Kürşat Amerika'da işletme eğitimi almış.
Üniversite eğitimleri esnasında tatillerde başlayan zeytinliklerde çalışma serüveni şimdi bizzat işin üretiminde, hasat zamanı sabahın 4'üne kadar sürmektedir.
Zeynep Hanım 2005 yılından itibaren profesyonel olarak üretimle ilgilenmiş. Şimdi İstanbul ve Ayvalık arasında mekik dokuyarak pazarlama ve satışta yoğunlaşmış.
Ali Kürşat Ayvalık'ta işin üretim kısmında yer almakta.
Zeynep ve Ali Kürşat, anne tarafından 4 kuşaktır zeytinci.
Mustafa - Fatma Betül Kürşat çiftinin çocukları. Mustafa Beyin babası Dr. Ali Kürşat İzmir Fransız Hastanesi Başhekimliğini yapmış.
Fatma Betül Hanım da dededen zeytinci bir aileden gelmekte.
Babası Emin Süner Girit'ten gelen zeytinci, şimdi oğul yani Zeynep- Ali Kürşat'ın dayıları Ahmet Şefik Süner aynı zamanda Ayvalık Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Mustafa- Fatma Betül Kürşat çifti ilk zeytinyağlarını ambalajlayıp markalaşmasını sağlamışlar.
Bugün Ayvalık'ın Türkiye'nin en iyi zeytin ve zeytinyağı markasını yaratmışlar.

ÖZEL ÜRETİM

Kürşat, zeytin tarımı, sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan bir aile işletmesi. Ayvalık coğrafi sınırları içerisindeki kendi bahçelerinde, Ayvalık çeşidi monokültür tarımını, ekosisteme saygılı yöntemlerle yapıyorlar.
Üretimlerinin tümü, zeytinliklerinde gençleştirme budaması uygulanmış ağaçlardan gelmektedir.
Kürşat Zeytinyağı farkını, işine olan sevgisini ve kurumsallaşma süreçleri ve hedeflerini anlatan Zeynep Kürşat Alumur "Farkımız, hepimizin kalbi, zeytin ağacının kalp atışlarıyla birlikte atıyor. Tarımsal üretim bir mücadele. Bu noktada, bu mücadeleyi verecek inancınız, bu yola baş koymuş çalışma arkadaşlarınız ve aileniz, çocuğunuz gibi bakıp koruduğunuz ağaçlarınız, önünde saygıyla eğildiğiniz bir tabiat ve ürettiklerinizi paylaştığınız kocaman bir sofranızın, iyi ki varsınız diyen candan dostlarınızın olması "herşey" demek. "Kürşat" markamızın bilinirliliğini arttırarak, özelliklerine ve ruhuna uygun gelişimine devam etmesi için yurtiçinde çalışmalarımız var" dedi.
Son söz: Bugün son sözü Zeynep Kürşat Alumur'a bırakıyorum. "Zeytin tarımı bizim işimizin yanısıra yaşamımız tutkumuz, hayatımızın ritmidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA