• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Halkın yardımına koşan bakanlık SEZER ALTAN

Halkın yardımına koşan bakanlık

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2018, 00:00

Bugün burada birçok zor durumdaki ailenin, bireyin , dezavantajlı vatandaşların ve korunma ihtiyacında olan çocukların yanında olan, geliştirdiği birçok sosyal proje ile topluma devletin yardım elini uzatan, 7 gün 24 saat hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın son yıllardaki başarılı uygulamalarının İzmir'deki yansımasından bahsetmek istiyorum.
İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı 6 sosyal hizmet merkezi, İzmir'in 30 ilçesinde yaşayan vatandaşların her türlü sosyal hizmet talebini karşılıyor. Ayrıca basında yer alan engelli, yaşlı, kadın ve çocuklar ile ilgili haberleri ihbar kabul ederek en kısa sürede gereken müdahaleler yapılıyor.
Öncelikle bakanlığın, ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı) uygulaması ile aile ve bireylerin sosyal yardıma olan ihtiyaçları tespit ediliyor. Bu, ihtiyaca göre sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir program... ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Örneğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başarılı bir uygulaması olan ve 2017 Kasım ayında sona eren Roman vatandaşlar ve diğer dezavantajlı gruplarda yoksulluğu azaltmak amacıyla SİROMA projesi İzmir'de başarı ile gerçekleşmiştir.
Kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların konumlarını güçlendirmek, kadına ayrımcılığını önlemek amacıyla Kadın Hizmetleri Birimi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) başarılı çalışmalarına devam etmekte.

ÇOCUK HİZMETLERİ

İl Müdürlüğünce İzmir ilindeki tüm çocukların refahı, esenliği, korunması konusunda koruyucu, önleyici çalışmaların yanında korunma ihtiyacı içerisinde bulunan çocukların bakımı, rehabilite edilmesi çalışmaları sürdürülmektedir.
İzmir'de 0-12 yaş grubuna hizmet veren bir rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Aynı zamanda zihinsel engelli çocuğu olan ailelerin yararlanabilmesi için gündüzlü bakım hizmeti veriliyor. Sürekli bakıma muhtaç olan engellilere bakım hizmeti veren akraba veya vasiye, 'evde bakım hizmeti' adı altında her ay 1085,50 TL ücret ödeniyor.
Bu kapsamda İzmir'de Nisan 2018 itibari ile 17151 ağır engelli bireyin bakıcısına evde bakım ücreti bağlandı. 2018 Nisan ayında da 18.617.410,50 TL ödeme yapıldı. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde 8 huzurevinde yaşlılarımızın bakımı yatılı olarak yapılmaktadır.
Aynı zamanda yaşlılarımıza yönelik olarak gündüzlü bakım hizmeti de verilerek yaşlılarımız aktif bir şekilde sağlıklı yaşam süreçlerinde desteklenmektedirler.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit haberinin alınmasından sonra oluşturulan haber verme ekibine üst düzeyde katılım sağlamaktadır. Defin sürecinde ve sonrasında şehidin ailesinin yanında bulunarak, aileye psiko-sosyal destek sağlamaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit yakınlarının istihdam başvurularını alarak kura ile atanmaları için gerekli işlemleri de ivedilikle yerine getiriyor. Bütün bu çalışmaların arkasında, işini sevgi ile yapan, başarılı, çalışkan, özverili ve genç bir isim var İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay.
Bakanlığın birçok kademesinde etkili çalışmalar yapmış önemli görevlerde bulunmuştur.
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümü'nü, Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans programını bitirmiş bir isim Tanğlay... "Sosyal Hizmet Uzmanlarının Mesleki Motivasyonu ve İş Doyumu" konulu bitirme tezini vermiştir.
Son söz; kamu yönetiminde ve devlet bürokrasisinde liyakat ve eşi ehline vermek önemlidir. Görev verdiğiniz kişi alanında Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde lisans, yüksek lisans yapıp uzmanlık alanı ile ilgili tez yazmışsa önemlidir. Bakanlığın bütün kademelerinde çalışarak hem kurumunu tanıyıp yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmeleri inceleyip takip edip programlara katılmışsa etkilidir. Bu kişiyi de işin başına getirirseniz arkasında başarı gelir. Bundan da toplum, vatandaş ve devlet kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA