• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Markaların efendisi ‘binali yılmaz’ SEZER ALTAN

Markaların efendisi ‘binali yılmaz’

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2018, 00:00

Bugün komi olarak başladığı aşçılık mesleğinde yemek kültürümüze birçok marka kazandıran mütevaziliği, efendiliği ile herkesin takdirini kazanan şef Binali Yılmaz'ı yazdım.
Marka üç bileşenin ürünüdür; mirası ve kalıcı gelenekleri karakteristik davranış tarzı ve kültürü, gelişiminin sürekliliğini sağlayan rüyasıdır. Marka aynı zamanda örgütün kurumsal değerlerini ve kültürünü de yansıtır. Son olarak, ama en az diğerleri kadar önemlisi marka işletmenin gerçekleştirmek için yola çıktığı rüyayı anlatır.
1981'de mutfağa ilk adımı atan ve o günden bu yana hep farkındalığın bir rüyanın peşinde olan bir isim Binali Yılmaz...30 yıllık aşçılık mesleğinde birçok öğrenci yetiştiren, sosyal sorumluluk projesine imza atan Yılmaz, birçok marka ile gıda sektöründe faaliyet göstermeye ve üretmeye devam etmektedir. Farklı mekânlarda çalışan ve aşçıbaşılığa kadar yükselen Binali Yılmaz, birçok restoranın mutfağının kurulmasında görev alır. Şef ve yöneticilik yapar... Ama artık kendi işinin patronu olmak ister ve 1996'da İzmir Gıda Çarşısı'nda Baca Restoran'ı açar.

TÜRKİYE'DE İLK "ORGANİK PASTA"

Bu sektöre Baca Restoran ve patiseriaları, ortakları ile Tepekule Catering ve Tepekule A7 Litany Restoran, Manisa'da Organize Sanayi'de Litany Restoran, Miranda Zeytinyağları (organik zeytinyağı üretimi yapılmaktadır) olmak üzere önemli markalar kazandırmıştır.
Şimdi de "BACA ORGANİK" markası ile en çok tükettiğimiz ürün olan ekmekte kolları sıvayıp "Baca Ekşi Maya Ekmek"lerini üretmişler. Tüm malzemeleri ve içeriği organik olan Türkiye'de ilk kez "Organik Pasta" üretimine başlamışlar.
Önümüzdeki günlerde içerisinde ekmeği, pastası ve kurabiyesi olan gerçek anlamda "Organik Dükkan"da her türlü unlu mamullerin satışı yapılacak. Bu konuda atölye çalışması devam etmektedir.

ULUSLARARASI SERTİFİKALI ÜRÜN

Organik, üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Organik konusu son dönemde çok ihmal edilen, kullanılan bir konudur. Hiçbir denetimi olmadan, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından denetlenmeden sertifika almadan ürünlere ticari kaygılarla organik adı verilmektedir.
Baca Organik markasının "Baca Ekşi Maya Ekmekleri" Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına bağlı Uluslararası Sertifikasyon Kuruluşu "CERES" tarafından denetlenerek Organik Sertifika almaya hak kazanmıştır.
Binali Yılmaz organik "Baca Ekşi Maya Ekmek" işine giriş öyküsünü şu şekilde anlatmakta:
"Bizler 'Baca Gıda' olarak kurulduğumuz 1996 yılından bu yana unla ve hamurla iç içeyiz. Endüstriyel üretim biçimi ve kullanılan malzemeler nedeniyle en temel besinimiz olan ekmeğin her geçen gün ne hale geldiğini yakından takip etmekteyiz. Önceleri ailemiz ve yakın çevremizin sağlıklı beslenebilmesini amaçlayarak başladığımız amatörce denemelerimiz, şimdi artık kısıtlı bir üretimle sizlere de ulaşıyor. Öncelikle kendi ekşi mayamızı üreterek işe koyulduk. Doğrusu, en heyecanlı kısımlarından biriydi bu yeni 'canlı' organizmayı hayata tutundurmak.
Şimdi tüm ekmeklerimizin mayasını ondan alıyoruz." Son söz; Yemek kültürü, bir toplumun kendisini ve yaşama tarzını ifade şekillerinden biridir. Yemek kültürümüze doğallığı, kaliteyi, organiği getiren şef Binali Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Marka ve hayat yolculuğunda başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA