Sezer Altan

Sanat galerisinde İzmir kahvaltısı

İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi, 36 uygarlığa ev sahipliği yapmış zengin coğrafyasıyla olağanüstü bir mutfak kültürüne sahip olan, Batı Anadolu'nun kadim kentlerinden biridir.
Tarih boyunca Doğu Akdeniz'in en önemli liman kentlerinden biri olması dolayısıyla ticari, sosyal ve kültürel alışverişin en hareketli mekânlarından birisi olmuştur. İzmir'in, yaklaşık 2500 yıllık merkezini oluşturan, 2020 yılının Nisan ayında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne dâhil olan İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı İzmir kent merkezinin tarihi ticari odağı olarak kent kültürünün sürdürülebilirliğinde önemli bir role sahiptir. Bu hafta lezzet durağımızda İzmir'in en eski otellerinden biri olan Atlas Oteli var. Otelin mutfağı da Ege'ye özgü lezzetleri barındırıyor.

ŞEHRİN TAM KALBİNDE
Atlas Otel'in yöresel kahvaltısına otel müşterisi olmasanız da gelebiliyorsunuz.
Daha sonra yürüyüş mesafesinde İzmir'in tarihi değerlerini ziyaret edebilirsiniz.
Aslına uygun restore eden oteli Muzaffer Tağıl ve eşi Bircan Tağıl işletiyor.
Kahvaltıda İzmir'in kültürü yansıtılıyor.
İzmir'in gevreğini, boyozunu, Bergama tulumunun en iyisini, en özelini sunuyorlar. Seferihisar'ın ata tohumundan karakılçık buğdayından
yapılan meşhur karakılçık ekmeği veriliyor.
Aynı zamanda Türkiye'nin yöresel ürünleri de kahvaltısında sunuluyor.
Kilis'ten zahter, Trabzon'dan bal, Afyon'dan sucuk geliyor. Misafirlere Muzaffer beyin annesinin Çeşme'deki bahçesinden gelen limonlarla yapılan limonata ikram ediliyor. Annesinin kendi elleriyle yaptığı çilek reçelinin de tadına doyum olmuyor. Ege otlarını Ege'ye özgü ürünlerin kullanıldığı gözlemeler de otel mutfağında pişiriliyor.
Ege otlu peynirli ve patatesli gözleme çeşitleri çok seviliyor. Zeytinyağı Ayvalık'tan geliyor. Muzaffer bey çilek almak için özel Menemen Emrialem'e gidiyor. Otelin kahvaltısında menemen verilmekte, Siirt'ten gelen otlu peynirle yapılan yumurtalı peyniri tatmanızı tavsiye ederim, sucuklu yumurta ve lavaş pizza da kahvaltıda sunulanlar arasında. Gruplara istek doğrultusunda akşam yemeği veriliyor. İzmir'in meşhur sokak lezzetleri olan meşhur kokoreci, meşhur söğüşünü sunuyorlar. Otelde akşam yemeklerinde gruplara daha çok et, köfte ve çorba çeşitleri sunuluyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.