• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin iki yakasını harmanlayan lezzetler SEZER ALTAN

Ege’nin iki yakasını harmanlayan lezzetler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2023, 00:00
Ayvalık ve Cunda, arnavut kaldırımlı sokakları, havası, denizi ve tarihi atmosferiyle ünlü olduğu kadar Ege'nin iki yakasını harmanlayan lezzetleriyle de kendine çekiyor.



'Doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti' kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık'ın bir tılsımı var. Zeytinin ağacı da meyvesi kutsal... Ayvalık'ın gözbebeği olan Cunda Adası, renkli kültürü, sarımsak taşı evleri, tarihi dokusunu oluşturan kiliseleri, incecik kumlu mavi bayraklı cennet plajları, sahil boyu Ege'nin en leziz tatlarını sunan restoranları, doğal güzellikleri ile cennetten bir köşe. En çok da Arnavut kaldırımlı sokaklarında ıtır ağaçlarının kokusuyla karışan mistik havayı solumak için gidilir Cunda'ya.
Yaz aylarının en güzel günlerinin yaşandığı bugünlerde Sarımsaklı Plajı'nda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak, Ayvalık'ı, Cunda'yı yaşamak, o dokuyu solumak, Ayvalık'ın meşhur zeytinyağını tatmak için lezzet yolculuğumuzda bu hafta Cunda'da.


AYVALIK MARKASINI YAŞATIYOR
Ayvalık merkezli bir marka olan "Ayvalık Balıkçısı Kerem" İzmir'de önce Bostanlı'da sonra da Alsancak Kordon'da kısa sürede lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi oldu. Şimdi de mezeler, ot çeşitleri ve balığı ile Cunda'daki yeni şubesini açtı. Restoranda Girit ve Midilli mutfağından izler taşıyan Ege yemek kültürü ve Ayvalık mutfağının baş tacı zeytinyağı ile zenginleştirilerek sunuluyor.
Ayvalık, çeşitli deniz ürünü ve balık mezeleriyle, papalina
gibi özel balıklarıyla tanınıyor.
Mübadillerin kasabası Ayvalık'ta, Midilli ve Girit mutfağının etkisini görmemek mümkün değil.
Otlarla yapılan mezeler, balık yemekleri, sakızlı dondurma ve kurabiyeler, lor tatlısı ve lokma burada tatmanız gereken lezzetler arasında.
Ayvalık Balıkçısı Kerem'de Ayvalık, Cunda, Girit ve Ege'nin zengin çeşitlerinden 200 meze, 50-60 çeşit ara sıcak sunuluyor. Hiçbir yerde olmayan mezeler, ara sıcaklar ve mekana özgü spesiyalleri internete dahi koymuyorlar.
Bu çeşitlilik ve lezzete, tazelik, doğallık, yörenin
zeytinyağı kalitesi de eklenince müşteri memnuniyeti ve başarı hikayesi kaçınılmaz oluyor.



MEKANA ÖZGÜ LEZZETLER
Ben ancak bir kısmını kendi damak zevkime göre tadabildim. Soğuk mezelerden, hardallı levrek marin, isli ahtapot, isli lakerda, fesleğenli köz patlıcan, Ayvalık balıkçı mezesi (Atatürk Mezesi), balzamikli karides ve sakal kalamar.
Ara sıcaklardan Ahtapot tandır, sütlü levrek marin, Ayvalık lokumu, kremalı karidesli akkız ve yoğurtlu dil balığı mutlaka denenmeli.
Soğuk mezeden tatlıya kadar her şey aynı kalite ve standartlarda.
Tüm bu lezzetlerin arkasında bütün hayatını sektöre adayan bir isim var: Kerem Aksaç... Oğulları Zafer ve Doğukan Aksaç ile birlikte
'Doğduğun yer değil, doyduğun yer' felsefesiyle Ayvalık'ın ona verdiklerini emekle ödemeye çalışan bir girişimci.
Bulaşıkçılık ve komilikle Ayvalık'ta başladığı mesleğinde şimdi de Ayvalık markasına büyük katkı yapıyor.



TAM BİR EGE KASABASI
Edremit Körfezi'ndeki Ayvalık, tam bir Ege kasabası.
Sadece deniziyle değil yemekleriyle de meşhur. Ayvalık deyince akla zeytinyağı, papalina balığı, tost, lokma ve sakız geliyor hemen. Ayvalık zeytinyağı, tescilli bir ürün. Kasabadaki lokantalarda zeytinyağı masalara geliyor. Zaten kurabiye dahil her şeyde zeytinyağı kullanılıyor.
Ayvalık'ın çeşit çeşit otları, mezeleri, balığı, zeytinyağı ve dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı ile çok özel bir yer ve marka olduğunu belirten Kerem Aksaç, "Ayvalık markasının her yerde tanıtılması ve hak ettiği değeri almasını istiyorum. Hayalim Ayvalık Balıçısı Kerem'i de bir dünya markası yapmak" dedi.

Son söz; Ayvalık Balıkçısı Kerem, Ayvalık, İzmir ve Türkiye'nin önemli lezzet adreslerinden birisi olmuş, bölgesine itibar katmış bölge ile özdeşleşmiştir.
Ömrünü bu sektöre adayan Kerem Aksaç'ın şahsında tüm Ayvalık Balıkçısı ailesini kutluyor başarılarının devamını diliyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA