• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki dost kahveli lezzetlerde buluştu SEZER ALTAN

İki dost kahveli lezzetlerde buluştu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2024, 00:00


Çocukluk arkadaşları Seçkin Alpay ve Mehmet Gül çok sevdikleri kahveyi işe dönüştürdü. Onların özel kavrum kahvelerine ise Özlem Cangül'ün el yapımı pastaları eşlik ediyor.



Kahve genellikle güney Amerika bitkisi olarak bilinir, fakat kahvenin üretim beşiği olan yer bizim Habeşistan olarak bildiğimiz Etiyopya'dır. Hatta adını da bu ülkenin güneybatısında bulunan Kaffa şehrinden aldığı rivayet edilmektedir. 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirmiştir.
Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, cezvelerde pişirilerek, Türk kahvesi adını almıştır.
Kahve, günümüzde sosyal hayatın en vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak sıklıkla karşımıza çıkıyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran kahve çılgınlığı ise bugünün meselesi değil.

ODUN ATEŞİNDE KAHVE
Bu hafta lezzet durağımızda odun ateşinde kavrulmuş efsane kahve çeşitleri ile el yapımı pastaları buluşturan konsepti sayesinde bölgenin çehresini değiştiren Ulukent siteler mevkiindeki Luca's Coffee.
İki çocukluk arkadaşının, Seçkin Alpay ve Mehmet Gül'ün mide ameliyatı sonrası doktorlarından çıkan kahve izni ile başlayan kahve yolculuğu.
Çok sevdikleri kahveyi profesyonel işe dönüştürmüşler. Bugüne kadar iş yaşamının içinde elde ettikleri birikimle gezip gördüklerini harmanlayarak çok özel bir mekan ve marka ortaya çıkarmışlar.
Aralarında müthiş bir uyum ve enerji var. Doğallıktan vazgeçmiyorlar, en kaliteli ürünleri kullanıyorlar. Ortaya da efsane lezzetler ile çok iyi bir hizmet kalitesi çıkıyor. Mekanın tasarımına dekorasyonuna bayıldım.
Çok tarz. Kahvecilerde çok rastlamadığımız çocuk parkı bile var mekanda. Çocukları oyun oynarken anne babalar kahve ve tatlı keyfi yapıyor.
Şimdi yeni bir konsept yaratmaya hazırlanıyorlar.
İnsanlar çok özel markaların bulunduğu giyim mağazasında alışverişini yapıp kahve keyfini de yapacaklar.



EL YAPIMI TATLILAR
Kahveleri odun ateşinde kavrulan Gönen 1924 kahvelerinden.
Tatlı olarak efsane tatlılar var, mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Ben 'San Sebastian'ına bayıldım çok farklı bir lezzet.
Cheesecake, browni, cokie ve mozaik pasta çeşitleri var. Pastaları Özlem Cangül yapıyor. Asıl mesleği inşaat teknikerliği olan Özlem Cangül bu işin eğitimini almış. Şu anda "özleminrenklimutfağı" hesabı ile büyük bir takipçi kitlesi var. Burada harikalar yaratıyor. Lezzetinin başarısının sırrını sorduğumda "Öncelikle işimi severek yapıyorum. Bütün ürünlerimiz el yapımı. Kaliteli ürünler kullanıyoruz ortaya da muhteşem lezzetler çıkıyor" demekte.



SON SÖZ; Hayatım boyunca işini amatör ruh ve sevgi ile yapanlara hayranlık duymuşumdur. Amatörlük dünyanın en büyük gücüdür, çünkü amatörler bir şeyi sadece sevdikleri için yaparlar. Severek yapılan bir işin karşısında da kimse duramaz. Luca's ailesini kutluyorum başarılar diliyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA