Dünya Kupası Elemeleri'nde Bizim Çocuklar zorlu Gürcistan deplasmanında aldığı 3-2'lik galibiyetle 24 yıllık özlemini dindirmek için ilk adımı kusursuz bir şekilde attı. Ardından grubumuzdaki en zorlu rakip, dünyanın en iyi ekipleri arasında gösterilen İspanya karşısında alınan 6-0'lık farklı mağlubiyetle moraller epeyce bozuldu. Altı gol yenmesine ek olarak, "Bizim Çocuklar"ın mücadelesinin ve isteğinin yetersiz olması tatları kaçıran noktalar olmuştu.
Dün grupta henüz puanla tanışmamış son sıradaki Bulgaristan karşısında hem yeni bir sayfa açmak, hem de umutları tekrar yeşertecek bir galibiyete ihtiyacımız vardı.
REAKSİYON GÖSTERDİ
Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Türkiye, oyunu geride kabul eden Bulgaristan'ın da yardımıyla ön alanda yer aldı. Arda'nın erken dakikalarda gelen şık golüyle de rahat bir nefes aldık ancak birkaç dakika sonra Bulgarların golünü şanssız şekilde kalemizde gördük. Bu dakikadan sonra ritmimiz bozuldu. Rakip öne çıkmaya başlarken, kırmızı-beyazlılar topun hakimiyetini kaybetmeye başladı. Katı Bulgar savunmasının kilidini açmak adına etkili başladığımız maçta yediğimiz talihsiz gol sonrası oyundan düştük. Bizim Çocuklar, kısa sekanslarda hücumda etkili olsa da, oyunun geneline yayma konusunda sıkıntı yaşadık. İkinci yarıya ise Hakan'ın enfes pası, Kenan'ın muazzam koşusu ve rakibin ters vuruşuyla adeta golle başladık. Derken art arda gelen gollerle fark açıldı. Kenan Yıldız, kaydettiği gollerle yıldızlaştı. Bizim Çocuklar, ikinci 45 dakikada adeta 10 dakikada rakibin fişini çekti. Kırmızıbeyazlılar, etkili paslar ve şık son vuruşlarla kalitesini tekrar hatırladı/hatırlattı. Gelen gollerin ardından iyice rahatlayan milliler, oyunun kontrolünü eline tamamen aldı. Ağır İspanya mağlubiyetinin ardından çıktığı ilk maçta gereken reaksiyonu gösterdi ve grup ikinciliği adına oldukça kritik bir maçtan galibiyetle ayrıldı.
