• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fenerbahçe zirve aşığı GÜRKAN ERTAÇ

Fenerbahçe zirve aşığı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2017, 00:00

Çayı geçip derede boğulmak diye bir deyim var ya, Fenerbahçe ilk yarıda ligde düşme tehlikesi yaşayan ve "Çantada keklik görülen Karabükspor önünde ilk 45 dakikada aynen bu duruma düştü.
Ülker Saraçoğlu'na 40 bin seyirci koşmuş, Galatasaray'ın liderlikten indiği hafta parlak bir galibiyet beklentisiydeydi. Oysa Fener kanatlardan atak yapamıyor, sağda Şener- Dirar, solda da İsmail-Aaatif bir türlü anlaşıp pozisyon üretemiyordu. Bu na karşılık Ceyhun ve Skulason'la orta sahayı parselleyen Karabükspor, Yatabare ile de Volkan'ı sürekli tehdit etti.

VALBUENA SPAZM ÇÖZÜCÜ

Fener golsüz biten devrenin ardından işin şakaya gelir tarafı olmadığı gördü ve bilinçli olarak saldırmaya başladı. Aykut Kocaman'ın Fransız yıldız Mathieu Valbuena'yı oyuna alması işin seyrini tamamen değiştirdi.
Mehmet Topal'ın golünün ardından teknik kapasitesinin yüksekliğinin yanısıra toplara vurmaktaki ustalığıyla tanınanValbuena, öyle muhteşem bir gole imza attı ki tribünlere yaptığı, "En büyük benim" hareketi hakkıydı.
Giuliano ve Souza da her zamanki gibi takımın orta saha ve hücumdaki üstünlüğünü ikinci yarıda sağlayan isimler oldular. Fenerbahçe ligde G.Saray'ı geçerek ikinci sıraya çıkışın psikolojik üstünlüğünü yaşadı.
Ligde muhteşem bir seri yakalayıp, 9 maçtır yenilmeyiş, 5 maçtır da sürekli kazanış sarı-lacivertlileri şampiyonluk potasında daha da iddialı duruma getirdi. Ama bu karşılaşmanın F.Bahçe'ye ağır bir darbe de getirdiği ortada. Skrtel, Neustadter ve Şener'in cezalı duruma düştükleri için önümüzdeki hafta devrenin son maçında Konyaspor'a eksik kadroyla gidiyi dezavantaj olacak. Nasıl bir defans kuracaksa Aykut Kocaman şimdiden düşünmeye başlamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA