• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu işte bir iş Var GÜRKAN ERTAÇ

Bu işte bir iş Var

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2018, 00:00

Süper Lig'de Birinci Haftayı VAR sistemine isyanlarla noktaladık. Bursasporlular, bu sistemle Fenerbahçe'ye ucuz bir penaltı verdirildiğini, böylece maçı kaybettiklerini öne sürerek puanlarının çalındığını iddia ettiler.
9 kişiyle mücadele etmek zorunda bırakıldı. Görünen o ki bu gidişle VAR'dan feryatlar yükselmeye devam edecek. Bu video sistemini hakemlere çok kritik pozisyonlarda yardımcı olsun diye icad ettiler ama hakemliğiniz zayıfsa (ki bizimkilerin öyle) hatalar diz boyu sürecek. Göztepe-Y.Malatyaspor maçının hakemi Özgür Yankaya öyle basiretsiz ve tutuktu ki, ofsayt bir yana, taç kararlarını bile VAR'a soracaktı neredeyse. Bu hatalar Üç Büyüklerin aralarındaki maçlarda yapılırsa sonuçları ne olur düşünmek bile istemiyorum.
Bursaspor'u, Göztepe'yi medya bir iki gün yazar bitirir. Ama Fener, G.Saray, Beşiktaş'ın kritik maçlarında hataların bedellerini hakemler haftalar boyu ödeyecektir. İş hakemliğimizin düzeyini geliştirmekte.
Eğer iyi hakem değilseniz, pozisyonu iyi süzemiyorsanız, VAR'ın size yararı değil, zararı var.

YARIŞ SÜRPRİZSİZ BAŞLADI

Ligin ilk hafta sonuçlarına bakılırsa yarış geçtiğimiz sezonkiler arasında geçeceğe benziyor.
G.Saray, F.Bahçe, Başakşehir ve Beşiktaş ligi ilk 4'te bitirmişlerdi.
Yine açılış maçlarını kazanarak iddialarını gösterdiler. Gençlere yönelen ve Altınordu örneğini seçen F.Bahçe semeresini görüyor.
Bursaspor maçını 21 yaşındaki Barış Alıcı'nın nefis futboluyla kazandı. G.Saray'da Fatih Terim, üç yıldız, Gomis, Belhanda ve Feghouli'ye aba altından sopa gösterdi, "Vazgeçilmezsiniz, adam gibi davranın" dedi, kulübede oturttu. Başkentteki 3-1'lik skor elini de güçlendirdi. Beşiktaş geçen sezon randıman alamadığı Lens'le bu sezon yürüyor. 15 maçta 1 gol attı, 4 asist yaptı.

BAŞAKŞEHİR'İN GÖVDE GÖSTERİSİ

Abdullah Avcı'nın Başakşehir'i yine zirveyi sarsacağa benziyor.
Emre ve Adebayor'u yedek oturtan Avcı, Trabzon engelini net skorla geçmesini bildi. İyi oyuncuları var, çok can yakacaklar.
Trabzonspor ise çalkantıların problemini yaşıyor. Egelilere gelince...Y.Malatyaspor yenilgisine rağmen Göztepe'yi beğendim. Bir golcü transferleri şart, Ghilas'la bu iş yürümez. Yasin büyük kazanç, bu açık seçik görünüyor. Grillo da katılırsa defans çok daha iyi iş görür. Akhisarspor ise İstanbul'da yenilgiye rağmen iyi mücadele etti.
Bu Selezynov Üç Büyüklerin belalısı.
Beşiktaş'a attığı golle gol sayısını 9'a yükseltti. Akigolar'ın da ligde tehlike yaşamayacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA