• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yavaş atın çiftesi GÜRKAN ERTAÇ

Yavaş atın çiftesi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.08.2018, 00:00

Ege'de zeytin tarlaları içinde bir şirin ilçe. İtiraf edelim, eskiden otobüsle İstanbul'a giderken tabelasını görür geçerdik. Bir Tütün Otel vardı iki yıldızlı, kalınacak. Ve de ilçenin içinde bir Ramiz Köfte, tavukçuluğuyla Keskinoğlu ve de Pehlivanoğlu'lar ünlüydü. Aslında Akhisar'ın bağlı bulunduğu kent Manisa'dan daha büyük zirai potansiyeli vardı, nüfusu da yarışıyordu ama Organize Sanayi kurulunca Manisa yürüdü gitti. Ama kim derdi Akhisar futbol sayesinde, bırakın Türkiye'nin tozunu attırmayı, Avrupa'ya yelken açacak. Aslında Akhisarspor büyük mucizelerin yücelttiği bir takım. 2006-2007 sezonunda 3.Lig 3.grupta son anda kümede kalma sevinci yaşayan bir takımın Türkiye'yi sarsacağını, F.Bahçe ve G.Saray gibi takımları dize getirerek hem Türkiye Kupası, hem de Süper Kupa Şampiyonu olacağını söyleseler en fanatik taraftarı bile inanmazdı.
Ama o takımlarını canı gibi seven ve her yere peşinden giden Akhisarlıların torunlarına anlatacağı öyle büyük başarılar var ki gurur ve kıvancın tadına doyum olmaz.
Şimdi 31 Ağustos'ta Monaco'da çekilecek kur'ada Akhisar'ın yeşil-siyahlı bayrağı dalgalanacak, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli olacak, ne mutlu.

İSİMSİZ KAHRAMANLAR

Akhisarspor'un başarısında, haddini bilmek, boyunu aşmamak ve hiçbir zaman hayal görüp uçuk-kaçık transfer yapmamak yatıyor. Hep ayaklarını yorganlarına göre uzattılar, nokta transferler yaptılar, hedef isteyen hocalar buldular. Hamza Hamzaoğlu ve Okan Buruk gibi. Yabancı transferlerinde de süper başarı sağladılar.
Gekas, Niasse, Rodallega, Vaz Te büyük katkı yaptı. Şimdi de Seleznyov bombalıyor, Lopes durduruyor. Tabii isimsiz kahramanları ayakta alkışlamak boynumuzun borcu.
Belediye Başkanı Salih Hızlı kulübün perde arkasındaki can simidi. Ömer İşçi'ye ayrı bir parantez açalım. 2004-2009 arasında 5 yıl başkanlık yaptı, takımı 1.Lige çıkardı.
Bayrağı inşaat mühendisi Hüseyin Eryüksel aldı, zirvelere taşıdı, bu şaşaalı günlere gelindi.
Yöneticiler, her zaman kulübe hizmetin dışında bir şey düşünmedi, iddialı demeçlerle medyada politika malzemesi olmadı. Bir ilçeden efsane çıktı, gidiyor, helal olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA