• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Murray tarih yazdı NECDET KESTELLİ

Murray tarih yazdı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2016, 00:00

İskoç Andy Murray gerçekten tarih yazdı.
Hem ATP Dünya Turu finallerinde Sırp Novak Djokoviç'i tekrar ve üstüste yenebilme başarısını göstererek LONDON O2 Arena'da şampiyon oldu. Kısa süre önce yine Novak Djokoviç'i yenerek yükseldiği Dünya 1 numarası ünvanını korumasını bildi. Raonic'e karşı oynadığı maç puanını çeviremeseydi ne olurdu, bilinmez ama, o müthiş özgüveni ile o maçı bile aldı. Tıpkı 2016 yılında gösterdiği tüm başarılı maçlar gibibu önemli yıl sonu finallerinde 8 kişi arasında 3 kişinin başa oynayabilmiş olmasını görünce, insan Federer ile Nadal'ı nasıl aramaz!.
Kadınlarda da durum aynı değil mi? Serena yok, beğenilir beğenilmez bir Sharapova yok ve neticeyi hep beraber gördük. İlk 4-5 oyuncu dışındakiler maalesef eski günleri aratıyor.

Yeni şampiyonlar yolda

Fransa'nın başarılı kaptanı eski şampiyonlardan Amelie Mauresmo, FED Cup finali sonrasında hamile olduğu için takım kaptanlığını bıraktığını açıkladı. Aynı günlerde eski dünya bir numarası Justine Henin de ikinci bebeklerini beklediklerini duyurdu.
Umarız bu bebeklerden, anaları gibi geleceğin yeni şampiyonları çıkar.

Davis Cup'ta final heyecanı

Arjantin ve Hırvatistan, 25-27 Kasım arasında Arena Zagreb'te yapılacak 2016 Davis Cup by BNP Paribas Final maçı için takımlarını açıkladı. Hırvat takımında, bu sene Davis Cup'ta gösterdiği üstün başarıyla dikkat çeken 19 yaşındaki Borna Coric'in yanı sıra, dünya 7 numarası ve on yıldır Davis Cup'ta boy gösteren Marin Cilic, 20 numara Ivo Karlovic ve çiftler maçlarının önemi düşünülerek çiftlerde dünya 11 numarası olan Ivan Dodig bulunuyor. Hırvat takımı ikinci Davis Cup şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. Arjantin takımı ise dünya 38 numarası Juan Martin Del Potro, 41 numara Federico Delbonis, 59 numara Guido Pella ve 138 numara Leonardo Mayer'den oluşturulmuş. İki takıma da başarılar diliyoruz.

"Ümitliyiz"

Bereket ümitlerimiz var ve bizi mutlu etmeye devam ediyorlar.
Umarız pek yakında daha güzel yerlerde görmeye başlarız onları Çağla Büyüakçay, İpek Soylu gibi... Bir elin parmakları kadar olsalar da!

Gençleri izleyelim

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), tüm turnuva serilerinin ardından, şimdi bir de "Next Generation U21"i devreye sokacakmış.
Milano'da gerçekleşecek bu etkinlik sayesinde umarım gençleri daha çok ve yakından tanıma şansımız olur. Tabii televizyonlar biraz da saat olarak bizleri düşünürlerse!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA