• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sene sonu heyecanı NECDET KESTELLİ

Sene sonu heyecanı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2016, 00:00

Singapur'da 27 yaşındaki Dominika Cibulkova, daha önce 5 kez yenildiği Dünya 1 numarası Alman Kerber'i yenerek kariyerinin en büyük turnuvasında şampiyon oldu. Cibulkova bu galibiyetle, ulaşabildiği Dünya sıralamasında erişebildiği üst sıraya, beşinciliğe yükseldi.
Paris turnuvası bir numara ve finallerdeki son eksikliklerin tamamlanması bakımından çok önemli. İyi takip edilmeli. Marin Cilic, Basel'de kazandığı ilk ATP World Tour 500 şampiyonluğuyla Tomas Berdych'in de önüne geçerek ATP TOUR finalleri için O2 Londra'ya katılma hakkına çok yaklaştı.
Lukasz Kubot (ilk katılışı) ve Marcelo Melo (üçüncü final katılışı) çiftlerde final yerlerini, Erste Bank Open 500'i kazanarak garantiledi.

Murray bir numara olmak için savaşıyor: Üst üste kazandığı 3 şampiyonluk, yıl içindeki toplam 8 şampiyonluk, üst üste kazandığı 15 maç ve Djokovic ile arasındaki giderek azalan puan farkı ile (415 puan) Paris Turnuvası'na (ATP World Tour Masters 1000) giriyor. Kolay mı? Değil tabii ki! Önce Djokoviç'in finale çıkmaması, Murray'in de 1.000 puan alması gerekiyor.

Bizim kızlar

20 yaşındaki milli tenisçimiz İpek Soylu, bulunduğu Uzak Doğu ülkelerinde hem teklerde, hem de çiftlerde güzel maçlar çıkarıp güzel neticeler alıyor. İpek, Çin'in Liuzhou kentinde katıldığı 50 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında yarı finali gördü.
Bu hafta da Zuhai, Çin'de gerçekleşek olan WTA Elite Trophy çiftler kategorisine katılma hakkını elde eden ilk Türk tenisçi oldu. Dünya sırlamasında da yükselmeye devam eden İpek Soylu'yu kutluyor ve başarılarının devamıı diliyoruz.
Pemra Özgen 30 yaşında yine şampiyon maşallah! Bu sefer 1 numaralı seri başı olarak katıldığı ITF Şarm El-Şeyh-Mısır Turnuvası'nda kariyerinin 12. ITF Tekler şampiyonluğuna ulaştı. Ergi Kırkın Asya'da başarılar kazanıyor. Japonya'daki başarısından sonra, Güney Kore'deki Grade 2-ITF Gençler t katılan gençler 49 numara Ergi Kırkın, çiftlerde şampiyon, teklerde ise yarı final oynadı.

Tenis ve gösteri

TEB BNP-Paribas Tenis Yıldızlar serisinin Ankara'da, Türkiye Tenis Federasyonu ile işbirliğiyle gerçekleşen gösterisine, kadınlarda nedense Martina Hingis yerine Kanadalı Eugenie Bouchard, Avustralyalı Pat Cash ve tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan katıldı.
Gösteri, Arena'nın doluluğu, kadınlar sene sonu turnuvasını pek aratmadı. Marsel İlhan'ın, dünya eski 4 numarası 1987 Wimbledon şampiyonu Cash'i 6-2, 3-6, 7/3'lük skorla yenmesiyle başlayan gösteri, Çağla Büyükakçay'ın Dsünya 47 numarası Eugenie Bouchard'ı 6-4, 4-6, 7/6 (4) skorla yenmesiyle sürdü. Oyuncularımızı, gösterideki başarıyla, Türk seyircisine verdiği güzel hediyeden dolayı teb-

Enis Berki Turnuvası

Kültürpark Tenis Kulübü'nde Ziya hoca (Ziya Kıpkızılörenli) tarafından yetiştirilmiş, milli oyuncumuz Enis Berki'yi çok erken kaybetmiştik. Rami Berki'nin destekleriyle, Enis Berki adına düzenlenen turnuvada kazananlar ödüllerini aldı. Tek bayanlarda; İlknur Aksu (35+), F. Sedef Çakırer Sazak (45+), tek erkeklerde; Eray Ertuğ (35+), Yılmaz Satu (40+), Servet Selçuk Türk (45+), Kaan Bozkurt (50+), Mustafa Opsar (55+), Gökhan Kural (60+)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA