• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Jet hızıyla seçim NECDET KESTELLİ

Jet hızıyla seçim

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2016, 00:00

Tenis Federasyonu'nda, geçmiş dönemin başkanı Cengiz Durmuş, son tahlilde tek aday olarak girdiği seçimde, denetleme raporu okunmadan ve ibra alınmadan 120 oyun 114'ünü alarak başkanlığa yeniden seçildi. Sadece 6 oy geçersiz sayıldı.
Bu oyların da olimpiyat komitesinin oyları olduğu tahmin ediliyor. Aslında bazı medya ile sanal dünya haberlerine göre başarısız addedilen federasyonun, seçimlerde delegesi olan tüm kulüpler dahil, neredeyse oyların tamamını almış olması ilginç.
İçinde kadın kalmayan, ancak geçmiş başarılı ekibin ağır topları ve yeni üyelerle güçlendirdiği yönetimiyle yeniden yola çıkan Durmuş, ikinci dönemi için çok iddialı. Umarız kısa sürede programını ve müjdelerini tenis camiasına duyurur. Bundan ancak memnun olacağımızı bilmesini isteriz.
Bakalım zaman neler gösterecek. Seçim tamamlandığına göre artık önümüze bakalım ve seçilenleri kutlayalım ve seçimin Türk Tenisine hayırlı olmasını dileyelim.

Yıldızlar kortta

Haftalardır beklenen Singapur'daki WTA sene sonu finalleri, Radwanska'dan sonra Muguruza'nın da ilk maçta elenmesiyle sürprizlerle devam ediyor. İlk gün kırmızı grupta mücadele eden Halep ve Kerber ise turnuvaya galibiyetle başladılar

Oyuncularımız

17 yaşındaki Ergi Kırkın, Grand Slam'lerde gösterdiği başarıların ardından Japonya'daki Osaka Mayor's Cup ITF Dünya Süper Gençler Şampiyonası'nda da Sırp ortağı Miomir Kecmanovic ile çiftler şampiyonu oldu.
Ayla Aksu şampiyonluklarına sistemli bir şekilde devam ediyor.
İzmir Cup ile yükselişe geçen Marsel İlhan, Macaristan'ın Budapeşte kentinde katıldığı ATP Challenger turnuvasında 3 eleme maçını da kazanarak ana tabloya çıktı. İlk rakibi Darcis...
Sevindik.
Dünya yıldızlarından Kanadalı genç Eugenie Bouchard ile eskilerden Pat Cash Ankara da nadir yetişen yıldız oyuncularımızdan Marsel ve Çağla ile maç yapacak.
TEB'in sponsorluğunda yapılacak bu "Tenis Yıldızları" etkinliği umarım beklenen neticeyi verir.
Egeli Tenis Veteran Derneği'nin gelenekselleşmiş ve eğitime katkı amaçlı Cumhuriyetin Çocukları Tenis Turnuvası pazartesi rekor katılımla başladı.

Dünya turu

ATP bir numara savaşı kızışmaya başladı. Djokoviç ile Murray arasındaki puan farkının azalması, son turnuvalar ve 02 Londra sene sonu finallerinin önemini arttırıyor. Erste Bank Open 500 Turnuvası'nda Andy Murray bir numaralı seri başı olarak, Dominic Thiem ve Tomas Berdych'de Londra O2'ye katılabilmek için Viyana'da puan peşinde.
Ancak Berdych erken elenerek şansını azalttı.
Swiss Indoors Basel turnuvasında 2016 yılındaki 6. şampiyonluğu hedefleyen İsviçreli Stan Wawrinka, O2'ye katılmaya hak kazanan Milos Raonic ve Kei Nishikori ile mücadele edecek.
Juan Martin del Potro Stockholm Turnuvası'nda Jack Sock'u yenerek haftayı şampiyonlukla noktaladı.
Richard Gasquet, Anvers'te Diego Schwartzman'ı yenerek şampiyon oldu.
Pablo Carreno Busta Moskova turnuvasında Fabio Fognini'yi yenerek ikinci ATP World Tour unvanını elde etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA