• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Artık Murray 1 numara NECDET KESTELLİ

Artık Murray 1 numara

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2016, 00:00

Tenis'te Novak Djokoviç sürekli şampiyonluklarıyla "Artık kolay kolay yenilmez" denirken devran döndü. Bir numaraya yükselmek için senelerdir bekleyen Murray, Djokoviç'in Cilic'e yenilip puan kaybetmesi ve kendisinin de Paris'te şampiyon olmasıyla zirveye yükseldi. 2014 yılından beri (1) numaradaki Djokoviç son zamanlarda istikrarını biraz kaybetmeye başlamıştı.
Murray ise sürekli form seviyesini yükseltti ve bunu ardarda gelen şampiyonluklarla taçlandırdı.
Bir yere çıkmak kadar, çıkılan seviyeyi korumak da önemli. Murray, hak ettiği dünya birinciliğini koruyabilmesi için Djokovic'ten daha iyi performans göstermeli. Görünüşe göre yılsonu finallerinde yine Murray / Djokoviç mücadelesini izleyeceğiz. Bu büyük turnuvalarda tabii ki başka sürprizler de yaşanabileceği gibi, Djokoviç'in de ard arda iki defa ve ayni kişiye yenilmeyeceğini tahmin edebiliyoruz.

Tenis gümbür gümbür

Türk Tenisi artık uluslararası arenalarda isminden sözettirmeye başladı, yetenekli raketlerimiz gurur veriyor.
Antalya'da gerçekleşen Tennis Organisation Cup ITF turnuvasının çiftler kategorisinde, Ayla Aksu / Melis Sezer ekibi şampiyonluğu kazandıktan sonra Ayla Aksu de tekler finalinde Alman Tayisiya Morderger'i geçerek tekler kategorisinde de büyük ödülü kucakladı.

Kulüpler arası dostane ilişkiler

Geçtiğimiz hafta sonu kulüpler arası sürekli dostluk konusunda güzel bir örnek yaşandı. Kültürpark Tenis Kulübü üyeleri, Kuşadası Tenis'in davetlisi olarak Kuşadası'nda spor ve dostluk dolu bir gün geçirdiler. Muhteşem bir ev sahipliği yapan kulübün üyeleri ve İzmirli misafirleri arasında yenmenin yenilmenin söz konusu olmadığı gün içinde kortlar ve sosyal tesis neşe ile doldu. İki güzide kulübümüzü de kutlayarak bu etkinliğin tüm diğer kulüplerimize örnek olmasını dileyelim.

Soylu'nun Çin zaferi

Çiftlerde dünya 77.cisi olan 20 yaşındaki yıldız oyuncumuz İpek Soylu, 3. WTA çiftler şampiyonluğuna, partneri Xu Yifan ile Çin'in Zhuhai kentinde ulaştı. İpek Soylu'yu bu başarısından dolayı alkışlıyor ve kutluyoruz. Teklerde ise Petra Kvitova şampiyon oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA