• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şampiyonlar geçidi NECDET KESTELLİ

Şampiyonlar geçidi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2021, 00:00

Antalya Megasaray Tenis Akademisi'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası'nın tek kadınlar finalinde Ayla Aksu, geçmiş şampiyon Başak Eraydın'ı 6-3, 7-5 yenerek ikinci kez bu unvanın sahip oldu.

Çiftler kategorisinde ise Melis Ayda Uyar/Başak Eraydın çiftini 5-7, 7-5, 10-7 ile geçen Ayla Aksu/ Melis Sezer çifti kupaları kaldırdı. İpek Öz ise Amerikada devam ettiği turnuva serisinin İTF W25 Daytona Beach ayağının ilk turunda Ramirez'e 2 sette yenildi.

SLOVAKYA'DA BASARILI OLAMADIK
Üç oyuncumuzla katıldığımız Slovakya'da düzenlenen ATP turnuvasında, Cem İlkel Shevchenko'yu 6-4, 6-7, 6-3 yensede ikinci turda 1 numaralı seri başı olan Travaglia'ya yenildi. Altuğ Çelikbilek'te Sousa'yı 7/6-6/7 ve 7/6 yenerek çıktığı ikinci turda Dzumhur'a yenilerek elendi. Aynı turnuvaya katılan Ergi Kırgın ise elemelerin ilk turunda Slovak Karol'a 6/1-7/6 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

AT NEXTGENS NEFES KESTİ
10-13 Kasım tarihlerinde İtalya'nın Milano kentinde yeni kaideler ile gerçekleşen AT NextGens finalleri nefes kesti. Geleceğin büyük ümitleri olan İspanyol Alcaraz, İtalyanlar Musetti ile Sinner, Fransız Gaston, Amerikalı Korda, Arjantinli Cerundolo ile Baez ve yıl içinde dört ATP Challenger şampiyonluğu kazanan ve en genç oyuncu Güney Amerikalı Rune ile 8 genç oyuncunun katılımlarıyla gerçekleşti. Alcaraz, Korda'yı 5 set üzerinden 4'er oyunluk 3 seti 4/3(5) - 4/2 - 4/2 skor ile yenerek NextGen 2021 şampiyonu oldu. İkisi finale çıkmış olsa da bu oyuncuların hepsinin isimlerini önümüzdeki yıllarda çok sık duyacağımız ve de takip edeceğimiz kesin! 14-21 Kasım tarihleri arasında, yakın gelecekte büyük üçlünün yerini alacak erkekleri Nitto ATP yıl sonu finallerinde, İtalya'nın Torino kentinden izleyeceğiz.

RİSKE, CRİSTİNA'YI DİZE GETİRDİ
Avusturya Kadınlar Linz Turnuvası'nda son US OPEN şampiyonu, İngilizlerin yeni gözdesi Emma Raducanu'nun bir numaralı seri başı olduğu WTA turnuvasında Simona Halep'te iki numaralı seri başı olarak yer aldı. Raducanu turnuvanın ikinci turu ve ilk maçında Çinli Wang'a 6/1- 6/7 ve 7/5'lik 3 sette yenilerek turnuvaya yine veda etti. Simona Halep ise turnuvanın yarı finalinde maçtan çekilerek Cristina'ya yenilmiş oldu. Turnuvanın şampiyonu, Rumen Cristina'yı 2/6- 6/2 ve 7/5 yenen Amerikalı Riske oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA