• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Muguruza tarih yazdı NECDET KESTELLİ

Muguruza tarih yazdı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2021, 00:00

AKRON WTA finalinde İspanyol oyuncu Bados'u beklerken, Venezuela doğumlu İspanyol Garbine Muguruza, Guadalajara'da Kontevit'i iki sette mağlup etmeyi başararak kadınlar sene sonu şampiyonasını kazanan ilk İspanyol oyuncu oldu. Bu netice ile Muguruza onuncu şampiyonluğunu kazanarak hala en başlara oynadığını kanıtladı.

ALKISLARIMIZ ZVEREV'E
Nitto 2021 ATP finallerinde dünyanın 1 numarası Djokovic, altıncı şampiyonluğunu arayacağı bu finallerde tek favori gibi çok rahat gözüküyor. Federer ve Nadal'ın yokluğu onu rahatlatıyor ama Tokyo Olimpiyatları'nda Amerika Açık'ta başına gelenleri unutmamak gerek. Rakipleri çok bilenmiş şekilde Djokovic'in önünü kesmek için mücadele edecekler. Zverev Tokyo'da, Medvedev ise Amerika Açık'ta ona rağmen şampiyon olmuşlardı. Kendisini şimdiden üç büyüklerin yerini alacak yeni üçlünün içinde gören Tsitsipas, çok hızlı yükselen Rublev ve Ruud gibi gençler her an bir sürpriz yapabilirlerdi.

DJOKOVIC YOKLARI OYNADI
Djokovic final gününde, yarı finalde dünya 3 numarası Zverev'e 3. sette yenilmiş olarak (onun adına maalesef diyorum) yine yoktu. Diğer finalist ise ayrı bir rekorun peşinde olan Medvedev oldu. Ancak, O da Zverev'in maç sayısında attığı muhteşem "ace"' ile ve 6/4-6/4'lük iki set sonunda yıkıldı. Artık Zverev, bir numara olmamış olsa bile dünya 1 ve 2 numarasını yenerek 2021 erkek tenisin zirvesindeydi. Çiftlerde ise 2019 şampiyonları Fransız ekip Herbert/Mahut , Ram/Salisbury ekibini 6/4 - 7/ 6(0) yenip 2021'in de şampiyon oldular. Alman Zverev'e ve çiftlerde şampiyon ekibe tebrikler.

TÜM BÖLGELERE YAYILMALI
DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası, Batman'da TPAO Tesisleri'nde 88 takım, 264 sporcunun katılımıyla 23 Kasım 2021'de başladı ve 28 Kasım'da tamamlanmış olacak. Ülkemizin şampiyon takımlarını, doğru bir sistemle tespit etmek ancak bu tür etkinlikler sayesinde mümkün olacaktır. Bu girişimlerin bir an önce tüm bölgelerimize yayılmasını düşlüyorum.

HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİLDİLER?
Tennis Europe (TE), Avrupa'nın en iyi 12 yaş tenis oyuncularını davet ederek İspanya'nın Mallorca adasındaki Rafael Nadal Akademisi'nde ağırladı ve Toni Nadal'ın bizzat verdiği sertifikalarla motive etti. Bizim için bu davetin en önemli kısmı, Türkiye'den bu etkinliğe, hangi kriterlere göre seçildiklerini henüz bilmediğimiz kız milli oyuncumuz Zümra Balkan ve erkeklerden ise yine milli oyuncumuz Mustafa Ege Şık'ın davet edilmiş olmalarıydı. Bu kriterlerin bilinmesi kesinlikle tüm genç oyuncularımız için büyük motivasyon kaynağı olacaktır. Açıklanmasını bekliyoruz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA