• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Federer önerdi NECDET KESTELLİ

Federer önerdi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.12.2021, 00:00

Federer'in tenis dünyasının geleceği ve gelişmesi için destekleyerek önerdiği şemsiye yapı, galiba artık ATP ve WTA'nın yakında resmen ve fiilen birleşmesiyle "One Tennis" adı altında gerçekleşecek. Daha verimli hizmetler verebileceklerini düşünüyorum. Hatta bu şemsiye yapı daha da genişletilebilir. Üstünde düşünülmeli!

Sydney'de heyecan baslayacak
İşte 2022'de 1-9 Ocak tarihleri arasında Sydney'de üçüncüsü oynanacak yeni dünya şampiyonalarından biri daha ATP kupası! 18'i FedEx ATP Dünya sıralamasının en tepesindeki 16 takımın oyuncularının her biri müsabakaların gidişatını belirleyecek. Kupanın ilk şampiyonu Sırbistan, Djokovic'in takımdan çekildiğini söylese de (son dakikaya kadar ne yapacağı belli olmaz), Norveç, Şili ve Ispanya ile birinci seri başı olarak A grubunda. Geçen senenin şampiyonu Medvedev ve Rublev'li Rusya ise ikinci seri başı olarak unvanını B grubunda İtalya, Avusturya ve ev sahibi Avustralya'ya karşı korumaya çalışacak. Almanya ise Zverev ile üçüncü seri başı olarak C grubunda Kanada, İngiltere ve ABD ile oynayacak. Dördüncü seri başı olan D grubu ise Tsitsipaslı Yunanistan, Polonya, Arjantin ve Gürcistan'dan oluşuyor. Tatilden çıkan ve özlenen tenisin yeni sezonuna 3 büyükten mahrum olunsa da böylesi müthiş ve tenis tatilinde dinlenmiş oyuncuları izleyerek başlamak birçok tenis severe çok iyi gelecektir. Zevkli bir turnuva diliyorum.

Bizde son durum
Davis Cup Milli Takımımız 2021'de gurubunda kalma başarısını gösterdikten sonra 4-5 Mart 2022'de yapılacak Play-Off müsabakalarının ilkinde Özbekistan ile eşleşti. Erkek oyuncularımız Cem İlkel (dünya 144 numarası) ve Altuğ Çelikbilek (dünya 162 numarası) başarılı bir yıl geçirdiler. Kadınlarda ise Çağla Büyükakçay (241), İpek Öz (303), Pemra Özgen (329) ve Berfu Cengiz (355) nispeten iyi bir sene geçirdiler. Ancak Çağlamız, hiç inanmasak da dopingli çıktığı iddiasıyla cezalandırıldı. Hukuki gelişmelerin neticesinde umarız Çağla temize çıkar. Beklentilerimiz: Tenis federasyonumuz tüm ilişki ve çalışmalarında, talep edilen tüm mevcut yanlışları ve uygulamaları acilen düzeltmeliler ki kurumsal olarak, ilgili kanun, yönetmelikler ile özellikle de spor hukukuna sadık kalarak ahlak, dürüstlük, eşitlik ve şeffaflık ilkelerinden hiç bir şekilde taviz verilmeden tenis sporumuzda ivme kazanmaya başlasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA